CyberScrub Privacy Suite – грижи се за поверителността ни

CyberScrub Privacy Suite е приложение за Windows, което се занимава с почистване на следите от онлайн активността на потребителите и изтрива файлове постоянно от компютъра, така че те да не могат да бъдат възстановени с помощта на специални инструменти.

CyberScrub Privacy Suite е удобен инструмент за поддържане на поверителността
(екранна снимка: CyberScrub Privacy Suite)

Графичният интерфейс на програмата е опростен, като предлага избор от няколко опции за изтриване на данни. Налична е също помощна информация относно възможностите на програмата.

Можете да изберете основен и разширен режим на почистване. Първият е с предварително зададени настройки, докато разширеният дава пълен контрол върху елементите, които искате да премахнете.

При работа с програмата можете да изтриете файлове, които принадлежат на Windows (напр. наскоро използвани документи, данни от клипборда и др.), на браузъра и софтуерни програми като WinRAR, на „peer-to-peer” клиенти, четци на новини и имейли, както и персонализирани файлове и папки.

Програмата поддържа множество алгоритми за почистване – от бързо еднократно изтриване до алгоритми с до 35 итерации. Напредналите потребители могат дори да дефинират свой собствен метод на изтриване с персонализиран брой итерации и модели на изтриване, както и да включват или изключват файлове в/от процеса на изтриване.

CyberScrub Privacy Suite предлага също възможност да унищожите всички файлове от кошчето и да заличите напълно изтритата информация от персонализирани дискове. Приложението е способно също така да изтрие и свободното (неизползвано) дисково пространство.

Също така можете да изтривате окончателно вече изтрити имейли от различни клиенти, като Outlook, Thunderbird, Pegasus Mail, IncrediMail и уеб-базирани програми като Yahoo! и Gmail. Освен това можете да планирате процеса на изтриване –  всеки ден, седмично или месечно, както и да създадете криптирана папка, в която да защитите чувствителни файлове с парола.

В заключение, CyberScrub Privacy Suite е удобна и полезна програма, която интегрира мощен набор от инструменти за почистване, за да подсигури така желаната поверителност.

Даунлоуд: CyberScrub Privacy Suite

Коментар