LG и Magna създадоха съвместно предприятие

Съвместното предприятие LG Magna e-Powertrain ще оперира с централа в Инчхън
(снимка: LG Electronics)

LG и канадската Magna подписаха споразумение за обявената по-рано сделка, с което се създава съвместно предприятие. Новата компания LG Magna e-Powertrain със седалище в Инчхън, Южна Корея ще се занимава с производство на двигатели и други системи за електрически превозни средства.

Главен изпълнителен директор на джойнт венчъра е Чонг Уон-Сук, 20-годишен ветеран на LG, който доскоро беше вицепрезидент и ръководител на „зеления” бизнес на компания за компоненти на LG. Преди това Чеонг се занимава близо десетилетие с научноизследователската и развойна дейност на Daewoo Motors.

Хавиер Перес, който е в Magna от 2016 г., ще бъде главен оперативен директор на новата компания. Той ще отговаря за надзора върху ежедневните операции на съвместното предприятие. Перес има почти четвърт век опит в автомобилното производство и контрола на качеството.

Съвместното предприятие обединява опита на Magna в електрическите системите за задвижване и автомобилното производство с експертизата на LG в разработването на компоненти за електронни двигатели и инвертори.

LG Magna e-Powertrain ще разработва електронни двигатели, инвертори и зарядни устройства, както и сродни системи за електронно задвижване за нуждите на някои производители на автомобили. Новата компания ще разполага с повече от 1000 служители в САЩ, Южна Корея и Китай.

Сделката е в отговор на глобалната промяна към електрификация на превозните средства. По думите на Хавиер Перес, пазарът на електронни двигатели, инвертори и електрически задвижващи системи ще има значителен ръст до 2030 г., а LG Magna e-Powertrain ще помогне на автомобилните производители да преодолеят някои от най-големите предизвикателства при електрифицирането.

Коментари по темата: „LG и Magna създадоха съвместно предприятие”

добавете коментар...

  1. К. Колев

    “значителен ръст между 2030 и 2030 г.” – ?

Коментар