Софтуер управлява икономично UPS системи

Интуитивен софтуер за следене и управление от разстояние на всички свързани в мрежата на едно предприятие енергийни и екологични устройства пусна производителят Eaton Corp.

Чрез Intelligent Power Manager компаниите могат да намалят значително разходите за наблюдение на свързани в мрежа непрекъсваеми токозахранващи системи (UPS) и сродно оборудване, в сравнение с използването на системи за управление на големи мрежи.

Софтуерът извършва сканиране на всички UPS системи, независимо от производителя, като използва XML уеб услуги и SNMP протоколи. Той може също така да разпознава и управлява и други важни енергийни компоненти, например ePDU продукти, модули за изключване и екологични сензори, като дава на администраторите цялостен контрол върху инфраструктурата.

Intelligent Power Manager осигурява на ИТ мениджърите глобален поглед върху техните енергийни и екологични устройства от всеки обезопасен персонален компютър в мрежата, посочват от Eaton EMEA. Интелигентното наблюдение на устройствата свежда до минимум времето за реагиране и ремонт.

Софтуерът представя консолидиран изглед на основните оперативни параметри на всички UPS системи, които могат да се конфигурират според вид на устройството, местоположение, оперативен статус и други зададени от потребителя параметри.

Кодирани с цветове дисплеи и конфигурируеми изгледи позволяват на администраторите да активират сложни функции като автоматично изключване на сървъри, които не се следят, автоматично рестартиране и насрочване на системни операции за множество устройства на различни места.

Софтуерът дава възможност за организиране на устройства по няколко различни критерия, вкл. по IP адрес, вид на приложението или собственик. Потребителите могат да задават автоматични действия, като известия по имейл за енергийни или екологични събития, както и да централизират алармите и да поддържат архив на събитията за превантивна поддръжка на цялата монтирана база от оборудване.

Инсталирането на карта за управление на мрежата и поддръжката се намаляват чрез масово подобряване на фърмуера.

Уеб базираният софтуер Intelligent Power Manager работи с множество платформи и се предлага в пакет с UPS устройствата на Eaton безплатно за до 10 наблюдавани устройства, уточниха от дистрибутора Солитрон.

Коментар