Обновен е водещ софтуер за борба с измами

На пазара вече е достъпна нова версия на софтуера за анализ и борба с измами и злоупотреби i2 Analyst”s Notebook. Графичният продукт, разработен от британската компания i2, визуализира и анализира логическите връзки при разследванията.

Чрез широка гама от методи софтуерът позволява бързо търсене в големи бази от данни и графично представяне на сложни взаимовръзки между обекти и събития. i2 Analyst’s Notebook се използва с успех в области като тероризъм, организирана престъпност, пране на пари, финансови и застрахователни измами и др.

Последната версия 8 предлага разширени възможности за анализ и визуализация, благодарение на които организациите могат бързо да разкриват взаимовръзки и тенденции, скрити в сложни и постоянно нарастващи масиви от данни. И най-важното  – позволява на ключовия персонал да трансформира тази информация в бързи решения и действия, поясниха от доставчика у нас – СМ Консулта.

Намалено е времето за идентифициране на гео пространствени модели. Потребителите могат да наложат обектите на карта, използвайки Google Earth, и по този начин да разберат по-добре гео-пространствената информация.

Новата версия осигурява по-ефективно идентифициране на ключови субекти в разследваните мрежи. Чрез средствата за анализ на интегрирани социални мрежи потребителите могат да идентифицират, разберат и разрушат терористични, криминални и други мрежи за измами, като броят на хилядите разследвани се свежда до група от ключови играчи.

Допълнителни възможности за форматиране позволяват на потребителите да дефинират набор от правила за автоматизиране на процеса на форматиране и обмен на най-добри практики в рамките на организацията.

Коментар