Излезе първа бета версия на Windows 11

Бета версия на Windows е достъпна за участниците в програмата Windows Insider
(снимка: Microsoft)

Както се очакваше, Microsoft пусна първата бета версия на Windows 11. Досега новата операционна система беше достъпна само във вариант за разработчици, с много грешки и проблеми.

Бета версията на Windows 11 е по-подходяща за използване на потребителски компютри, тъй като е по-стабилна. Могат да я инсталират членове на програмата на Microsoft за тестване на софтуер само на компютри, които отговарят на хардуерните изисквания за стартиране на Windows 11.

И въпреки че обикновено преминаването от канал за разработчици (Dev) към канал за бета тестване (Beta) изисква пълно преинсталиране на системата, сега това не е необходимо – преходът вече е почти незабележим, с едно рестартиране, според Windows Insider в Twitter.

Microsoft посочва, че докато бета версиите на Windows 11 са по-стабилни от Dev версиите, те все още съдържат грешки и потребителите не са застраховани срещу случайни сривове.

Коментари по темата: „Излезе първа бета версия на Windows 11”

добавете коментар...

  1. vs

    Основите на масовата ОС бяха поставени още при Win95. Да тя гърмеше често, много често. Имам честта да проследя целия цикъл от Win 3.11 до Win10. Малките удобства които ми предоставя Win11 ще ги пропусна. Те са визуални… а Ядрото сигурно е “оптимизирано” за новите процесори. И тук не виждам нищо ново. Ежедневните задачи мога да си ги сврърша на всеки Линукс. За специалните Фотошоп и Лайт Руума ще си ги върша на десятката.

  2. USA great again

    В windows грешки няма !
    виновен е китайския хардуер.

  3. Коментар

    Цитат: ” Microsoft посочва, че докато бета версиите на Windows 11 са по-стабилни от Dev версиите, те все още съдържат грешки и потребителите не са застраховани срещу случайни сривове”

    То нали в т.н. финални/стабилни версии на Windows са застраховани от сривове…

Коментар