United Group придоби гръцкия телеком Wind Hellas

United Group обяви поредната си придобивка в региона – гръцкия телеком Wind
(снимка: CC0 Public Domain)

Доставчикът на телекомуникационни и медийни услуги United Group, в състава на който са Виваком и Нова Броудкастинг Груп, се споразумя за придобиване на гръцкия телеком оператор Wind Hellas. Стойността на сделката не беше съобщена.

United Group, притежавана от BC Partners, е договорила сделката с Crystal Almond Holdings Limited, която е собственик на Wind Hellas – един от трите мобилни оператори в Гърция с 4,2 милиона потребители и приходи от над 500 милиона евро годишно.

Сделката ще позволи на United Group да комбинира Wind със съществуващия си гръцки оператор на платена телевизия – Nova, за да създаде интегриран оператор, който ще е втори в страната в предоставянето на широколентов интернет и телевизионни услуги.

„Придобиването и интегрирането на силен местен телеком и медиен бизнес в нашата платформа е основна част от европейската стратегия за растеж на United Group. Гърция е ключов пазар за нас и с придобиването на Wind ще можем да създадем водещ интегриран оператор”, заяви Никос Статопулос, партньор в BC Partners и председател на United Group.

Сделката подлежи на обичайните регулаторни одобрения и се очаква да бъде финализирана през 2022 г., уточниха от United Group. Компанията със седалище в Нидерландия оперира в осем държави, има близо 11 млн. потребители и генерира приблизително 2 милиарда евро годишни приходи.

Коментар