Лек като перце лаптоп долита от Sony

Лаптоп за мобилни маниаци се готви да пусне Sony в началото на декември. Очаквано на японския пазар със стартова цена $1836, новото бижу ще е невероятно леко и с много малки размери.

Vaio G е колкото лист хартия (277×215 ×23.5/25.5 мм) и тежи едва 898 грама. Но не си мислете, че компактните размери са повлияли на възможностите му. Дисплеят на това постижение на технологията ще бъде 12,1 инча с резолюция 1024×768. Потребителите ще избират процесор измежду Celeron или Core Solo. 

Лаптопът идва с твърд диск 80GB и невероятния обем от 1.5 GB памет. Възможностите за комуникация са на желаното ниво. Vaio G поддръжка безжичните стандарти wi-fi (802.11a/b/g) и Bluetooth. За по-високата сигурност на информацията пък компанията е предвидила четец на пръстови отпечатъци.

Освен всичко това, потребителите ще могат да ползват лаптопа в продължение на цели 6 часа с вградената батерия. Ако искат още време за автономна работа и забавление, Sony предлага допълнителна батерия с повишен капацитет, която осигурява зашеметяващите 12.5 часа. Разбира се, тази батерия ще повиши теглото на модела, но въпреки това той ще остане достатъчно лек – едва 1145 грама.

Коментар