XP приложенията на пълни обороти под Windows 7

Microsoft пусна кандидат-финална версия (RC) на софтуера Windows XP Mode, предназначен да осигури максимална съвместимост на приложения, написани за XP, при работа в среда Windows 7.

Освен Windows XP Mode, потребителите ще трябва да си свалят и инсталират Windows Virtual PC – софтуерна платформа за виртуална операционна система.

Двата продукта могат да работят само на системи с Windows 7 Professional или Windows 7 Ultimate. Другите версии на новата ОС засега не поддържат обявените програми за съвместимост.

В допълнение, процесорът на компютъра трябва да поддържа технологии Intel VT или AMD-V, предварително включени в BIOS-а.

При работа в режим Windows XP Mode, на десктопа на Windows 7 се отваря отделен прозорец, в който се изпълнява работният десктоп на XP. Режимът поддържа достъп до папките на Windows 7 от средата на Windows XP, както и работа с буфера за "copy-paste" операции.

Потребителят може да пуска приложения от прозореца на Windows XP Mode. От основното меню на Windows 7 е възможен достъп до програми, пускани в режим на съвместимост, както и до последните работни документи.

Налични са настройки за това къде да се съхраняват файловете на Windows XP, а също и възможност за изключване на взаимодействието на виртуалните логически дискове при необходимост.

Когато в корпоративна среда няколко компютъра работят в режим Windows XP Mode,те могат да се управляват чрез Microsoft Enterprise Desktop Virtualization (MED-V).

Даунлоуд: Windows XP Mode RC

Коментар