Ужас в китайски лагер за интернет зависими

Младеж намери смъртта си в китайски лагер за болни от интернет зависимост. Един от надзирателите пребил до смърт 16-годишния Денг Сеншан, съобщи Уол Стрийт Джърнъл, позовавайки се на китайския вестник Global Times.

Трагедията се е разиграла миналата седмица в младежкия поправително-тренировъчен лагер Guangxi Qihang. Бащата на момчето твърди, че боят е започнал, защото Денг не е тичал достатъчно бързо.

В официален документ на лагера пише, че за целите не лечението се използват жестоки методи, но не и такива, които могат да повредят здравето на децата.

Въпреки това обаче, часове след като постъпил в лагера, Денг бил затворен в единична клетка и пребит. Осъзнавайки какво е извършил, надзирателят отправил момчето в болница, където след 10 минути била констатирана смъртта.

Полицията е арестувала трима от треньорите, а родителите на жертвата настояват за незабавно закриване на лагера. За едномесечния престой на своя син в лагера те са заплатили 7000 юана ($1024).

По-рано тази година властите в китайската провинция Шандун забраниха една от своите клиники за лекуване от интернет зависимост, в която пациентите бяха наказвани с електрошок.

Лагерите за превъзпитаване на младежи са доста разпространени в Китай. Често в тях се създава казармена атмосфера с интензивни физически упражнения и желязна дисциплина.

Коментари по темата: „Ужас в китайски лагер за интернет зависими”

добавете коментар...

  1. Евок Севок

    Всички интернет независими китайци – в лагер.

  2. ужас

    Явно вкарването в клета е жесток, но безопасен метод за здравето (психическо и физическо) …
    Тези хора не са добре.

Коментар