AMD прави по-достъпна 3D графиката

AMD ще поддържа интерфейса OpenGL за 3D графични приложения. Компанията обяви, че ще осигурява поддръжка на OpenGL 3.1 за 3D графичните ускорители ATI FirePro.

OpenGL включва мощни функции за визуализация като рендъринг, текстуриране, специални ефекти и др. Разработчиците могат да използват възможностите на OpenGL за популярните платформи за настолни компютри и работни станции, което гарантира масово навлизане на 3D приложения.

По-рано тази година AMD пусна своите OpenGL 3.0 драйвери и предложи иновативни OpenGL разширения с цел по-добра скалируемост на производителността, паралелна обработка с множество графични процесори и усилване на реализма на сцените чрез увеличени геометрични детайли.

Графичните драйвери ATI Catalyst за ускорители ATI FirePro ще бъдат достъпни от 12 август на сайта на AMD за ATI решения.

OpenGL 3.2 e най-новата ревизия на индустриален стандарт, която бе обявена през тази седмица на изложението SIGGRAPH 2009. В следващите издания на софтуера ATI Catalyst AMD планира да продължи да разширява своята поддръжка за бъдещите версии на OpenGL, включително OpenGL 3.2.

Коментар