Нова услуга ускорява финансовата търговия

Изпращане на данни от Лондон до Франкфурт вече става със забавяне от 10,8 милисекунди, благодарение на новата услуга Interoute Fast Trade.

Създадена специално за нуждите на финансови институции, работата на които изисква минимални забавяния във връзката и обособен широколентов достъп, услугата вече е поръчана от шест големи европейски банки, съобщи доставчикът Интеруут.

Чрез Interoute Fast Trade се избира най-бързият директен път за пренос на данни между две точки в 24 държави в Европа. Минималното закъснение е гарантирано от паневропейската фиброоптична мрежа на Интеруут.

Финансовите сделки все повече се правят на високи честоти, при които автоматично се задават алгоритми, така че да може веднага да се купуват и продават акции при качване или падане на цената им.

Дори и една милисекунда забавяне може да окаже влияние върху успеха на сделката, затова финансовите институции задължително трябва да разполагат с най-бързата връзка.

"За финансовата търговия скоростта е всичко. Възможността да съкратиш дори с милисекунда забавянето на потока на информация може да се окаже разликата между спечелването или загубата на сделка", коментира Матю Финни, технически директор в Интеруут.

Коментари по темата: „Нова услуга ускорява финансовата търговия”

добавете коментар...

  1. Калин Ганев

    Подзаглавието би трябвало да е милисекунди вместо секунди.

Коментар