Стоун Компютърс с нов изпълнителен директор

Александър Аврамов е новият изпълнителен директор на Стоун Компютърс АД. Професионалната кариера на Аврамов в компанията започва преди повече от осем години, като през последните три той е съвместявал длъжностите Мениджър “Търговски операции” и Директор “Информационни технологии”.

Аврамов е един от успешните млади мениджъри в ИТ бранша със сериозна подготовка, която минава през различни профилирани обучения и специализации в областта на информационните и комуникационни технологии. След дипломирането си в Техническия университет, специалност “Компютърни системи и технологии”, Аврамов следва магистратура в УНСС, специалност “Финанси”.

Стоун Компютърс АД е българска частна ИТ компания, създадена през 1995 година, която развива основната си дейност като системен интегратор, специализирана в доставката, изграждането и поддръжката на инфраструктурни решения и информационни системи.

Като един от най-големите и квалифицирани партньори на IBM за България, Стоун Компютърс предлага и поддържа пълната гама от продукти и услуги на компанията. IBM обяви Стоун Компютърс АД за “Top Performer Business Partner” за България за 1999, 2000, 2004 и 2005, както и за “Advanced Business Partner” за 2005.

Роденият в Пловдив на 17 Септември 1976 г. Александър Аврамов е преминал редица курсове и притежава сертификати по IBM технологии. Кариерата му включва и цялостен курс на обучение със специализация “Linux for zSeries IBM” в Монпелие, Франция.

През 2000 г. новият изпълнителен директор на Стоун Компютърс взима участие в международната научна конференция “Комуникация, електроника и компютърни системи 2000” с разработка на тема “Софтуерни модели на PRS системи”.

Коментар