Nvidia Tesla GPU беше избран за флагманска работна станция на HP

САНТА КЛАРА, КАЛИФОРНИЯ — 5 Август, 2009 — NVIDIA обяви, че най-мощната и разширяема като възможности работна станция на HP – HP Z800, вече може да бъде конфигурирана с до два NVIDIA® Tesla™ графични процесора (GPU), нещо, което се явява като нов ключов индикатор за повишението в търсенето на такъв тип решения в сферата на високопроизводителните изчисления.

Бизнесите, които разчитат на работни станции от HP за ускоряването на работата в области като научни изследвания и индустриален дизайн, или 3D анимация и сеизмични изследвания вече процесори направо щурмуват индустрията за високопроизводителни изчисления, осигурявайки значително подобрение в различни критични области.

Базирани на паралелната NVIDIA CUDA™ архитектура, Tesla графичните изчислителни процесори направо щурмуват индустрията за високопроизводителни изчисления, осигурявайки значително подобрение в различни критични области.

В молекулярната динамика например, публичния изследователски продукт AMBER с над 60 хиляди потребителя, написан така, че да може да се възползва от паралелната CUDA архитектура успява да осигури ускорение в симулациите до 50 пъти. Резултатът от това е възможността за постигане на много по-бързи научни постижения. В областта на финансите, Numerix и CompatibL обявиха поддръжка за CUDA за своето ново приложение за анализ на рисковете Numerix 7, което се използва от над 375 финансови институции. Резултатът от този ход позволява постигането на 18-кратно подобрение в производителността при изчислението на сложни ценови модели при използването на NVIDIA графични процесори.

“Възприемането на Tesla графичните процесори е най-бързото за нова процесорна технология в историята на високопроизводителната изчислителна индустрия,” заяви Анди Кейн, генерален мениджър за Tesla бизнеса в NVIDIA. “ Удовлетворени сме от факта, че водеща компания като HP започва да предлага Tesla GPU-базирани решения на пазара с цел да помогне на своите клиенти да подобрят ефективността си”.

“Потребителите на HP работни станции са професионалисти на върха в своята област, използващи максимално възможностите на технологиите с цел постигане на оптимална креативност и иновативност в работата си” заяви Джеф Ууд, директор международен маркетинг за работните станции на HP. “ NVIDIA Tesla графичните изчислителни процесори извеждат работните станции от серията Z до нови висини при използването на приложения, разчитащи на тежки изчисления с плаваща запетая”.

Работната станция HP Z800 вече е достъпна от http://www.hp.com/united-states/campaigns/z-workstations/. Повече информация за NVIDIA Tesla GPU изчислителните решения може да намерите на следния адрес:  www.nvidia.co.uk/tesla.

Коментар