Nvidia обяви пробив в решенията за бизнес взаимодействие

SIGGRAPH 2009, НЮ ОРЛИЙНС — 5 Август, 2009 — NVIDIA NVIDIA обяви ново сериозно постижение под формата на Quadro® Plex решенията, които са предназначени основно за професионалисти нуждаещи се от лесна възможност за скалиране на графични визуализации, които си взаимодействат с 3D модели и анализират огромни обеми от данни. Новите ценово-ефективни визуални изчислителни платформи са създадени да служат в разнообразни области, където се използват активно системи с ултра-висока резолюция и многоканален начин на работа – от настолни конфигурации за обработка на данни до огромни стени за визуализация в мрежови оперативни центрове.

Quadro Plex-базираните системи дават възможност на професионалистите в области, като изследване на енергия, архитектурен дизайн, медицински проучвания и дори за определени потребителски нужди с идеята безпроблемно използване на разнообразен софтуер на няколко екрана или проектора с ултра-висока разделителна способност, подпомагайки точното и бързо вземане на решения.

“Този огромен скок в GPU изчислителните възможности на нашите Quadro Plex решения позволява на клиентите да взаимодействат със своята информация по невъзможни до скоро начини”, заяви Джеф Браун, генерален мениджър за професионални решения в NVIDIA. “С представянето на нашата иновативна система за скалируема визуализация, ние от NVIDIA решаваме един доскоро много сложен проблем за клиентите, предлагайки опростено plyg-and-play решение, което освен това струва десет пъти по-малко”.

Тези гъвкави решения се базират на визуалните изчислителни системи NVIDIA Quadro Plex, използващи в основата си два професионални графични контролера Quadro FX 5800 и 8 GB памет. Свързвайки две Quadro Plex системи в една обща работна станция, потребителите могат да разглеждат изображения с резолюция от до 36 мегапиксела, да разпределят визуализации между два 4K проектора или до освен автоматични синхронизирани екрана и дори да изобразяват стереоскопично 3D съдържание за постигане на впечатляващо усещане за реален обем на виртуален образ.

Quadro Plex системите вече са достъпни при партньори на NVIDIA като Cyviz и IGI – две компании, които разработват и интегрират иновативни решения в центрове за взаимодействие и визуализация по целия свят. Решения на базата на Quadro Plex за скалируема визуализация осигуряват работна среда, където изображения с висока резолюция и потоци от постъпваща в реално време информация могат да бъдат синтезирани и обработвани за тренировъчни, симулационни, наблюдателно или други цели.

“За нашите клиенти възможността да преглеждат и да си взаимодействат с информация, докато в същото време работят съвместно с колеги води до по-голяма ефективност и постигане на по-добри резултати”, заяви Джеф Айзенхард, вицепрезидент на Cyviz. “NVIDIA Quadro Plex скалируемите решения за визуализация ни позволяват лесно да конфигурираме и изграждаме широка гама от видеостени, използващи екрани с ултра-висока резолюция, позволявайки на нашите клиенти да обработват по-сложни и големи като обем данни и да вземат по-добри решения”.

“NVIDIA Quadro Plex решенията ни позволяват да предефинираме традиционния начин на взаимодействие в големите бизнес центрове, благодарение на възможността за лесното пускане на всяко едно приложение върху нашите големи екрани за визуализация”, заяви Пат Хемандез, президент на IGI.. “А драматично понижената цена на тези нови решения на NVIDIA и техните улеснени ИТ изисквания ще доведат до повишение на търсенето и използването им на пазара”.

“Технологиите за заснемане и визуализация на изображения еволюираха през годините и днес 50-инчов телевизор с висока резолюция изглежда наистина супер. А сега си представете, че разполагате с възможността да преглеждате съдържание върху екран с 16 пъти по-висока резолюция”, заяви Рандъл Стивънс, изпълнителен директор на Mersive. “Комбинирайки водещото в индустрията решение на NVIDIA за визуализация, с технологията на Mersive за автоматична калибрация на екрана, вече можем да изграждаме достъпни и надеждни решения с ултра-висока резолюция”.

Възможностите на системите Quadro Plex за скалируеми визуализации се демонстрират по време на SIGGRAPH 2009 на щанда на NVIDIA номер #2101 в Ню Орлийнс, като повече информация е достъпна и на адрес: www.nvidia.com/svs.

Цена и наличност

Скалируемите решения за визуализация Quadro Plex вече са достъпни от OEM партньорите на NVIDIA, оторизираните системни интегратори и сертифицираните канални партньори. Очакваната крайна цена започва от $10,750 американски долара за единична система Quadro Plex; цената за останалите системи зависи от тяхната конфигурация.

Коментар