Стартъпът Insurify разширява дейността си в САЩ и България

Снежина Захария и Тодор Кирязов са двама от основателите на Insurify
(снимка: Insurify)

Създаденият от българи американски технологичен стартъп Insurify получи 100 милиона долара финансиране по инвестиционен рунд от Серия Б, което ще използва за разширяване на дейността си както в САЩ, така и у нас.

Сделката е ръководена от Motive Partners – инвестиционна компания, с фокус към частните компании от финансово-технологичния сектор. Във  финансирането участват съществуващите инвеститори Viola FinTech, MassMutual Ventures, Nationwide, Hearst Ventures, Moneta VC, както и новите Viola Growth и Fort Ross Ventures.

Insurify е виртуален застрахователен агент. Базираната на изкуствен интелект платформа за сравняване на застрахователни продукти е ръководена от българите Снежина Захария – основател и главен изпълнителен директор, Тодор Кирязов – съосновател и главен продуктов директор и Гиоргос Захария – съосновател и президент на метатърсачката Kayak.

По-рано тази година Insurify откри развоен център в София, като привлече опитен екип от софтуерни инженери и експерти по изкуствен интелект от Skyscanner. Офисът на компанията се разраства и в други направления – като продуктов дизайн, маркетинг и реклама.

До момента, заедно с приключването на финансирането от Серия А през четвъртото тримесечие на 2019 г., Insurify е получила общо $128 млн. финансиране. Компанията увеличи шест пъти приходите си и постигна комбиниран годишен прираст от 151% за последните три години.

Платформата ще използва новото финансиране, за да разшири дейността си и да ускори своите планове за растеж. Това включва по-нататъшно разширяване и диверсификация на застрахователните продуктови вертикали на компанията, включване на повече оферти в реално време, подобряване на функционалността на продукта, наемане на още служители в САЩ и България и др.

„Insurify въвежда революционна технология за онлайн предлагане на застрахователния пазар, оценен на 2 трилиона американски долара само за Съединените американски щати”, заяви Джеймс О’Нийл, партньор и основател на Motive Partners.

Коментар