Холдингът SoftwareONE придобива HeleCloud

Основателите на HeleCloud – Стефан Бумов (вляво) и Георги Тодоров
(снимка: HeleCloud)

Световният доставчик на цялостни софтуерни и облачни технологични решения SoftwareONE Holding AG обяви, че придобива HeleCloud – компания с български корени, базирана в Обединеното кралство и със статут на Premier Consulting Partner на платформата за облачни услуги Amazon Web Services (AWS).

С придобиването SoftwareONE разширява капацитета си за AWS услуги в региона на EMEA (Европа, Близкия изток и Африка), като присъединява екип от квалифицирани експерти в AWS със значителни възможности за изпълнение на проекти и управлявани услуги.

HeleCloud е единствен AWS системен интегратор и доставчик на управлявани услуги в EMEA. Основана е през 2016 г. в Обединеното кралство и обслужва пазарите на EMEA от три локации в Европа: Великобритания, Нидерландия и България. Компанията е основана от българите Стефан Бумов, главен оперативен директор и на HeleCloud и бивш изпълнителен директор на Sofica, и Добромир Тодоров, главен изпълнителен директор на HeleCloud.

„С водещата им позиция на пазара, това придобиване ще ни помогне да доразвием предлаганите от SoftwareONE услуги за миграция в облака, една от нашите стратегически инициативи за развитие, и да ускорим растежа на свързаните ни с AWS услуги в EMEA”, коментира Явид Кан, AWS глобален директор на SoftwareONE.

„SoftwareONE дава възможност на HeleCloud да работи в мащаб, който е в полза за нашите клиенти… Заедно с  глобалната дейност на SoftwareONE в AWS ние ще можем да разширим своите възможности и да помогнем на повече клиенти в тяхното възприемане на AWS-облака”, каза от своя страна Добромир Тодоров.

Сегашният екип и служители на HeleCloud ще се интегрират в AWS дейността на SoftwareONE, уточниха от двете компании. Финансови параметри и условия по сделката не бяха оповестени.

Коментар