Интелигентен BlackBerry антивирус е достъпен на пазара у нас

BlackBerry Cylance играе ролята на интелигентна антивирусна защита за всяко устройство
(снимка: BlackBerry)

Иновативна услуга за защита от кибератаки и компрометиране на данни, базирана на изкуствен интелект, е достъпна на пазара у нас. BlackBerry Cylance анализира заплахите в реално време, като използва математически методи и машинно самообучение (ML), за да защити крайните информационни точки на организации, правителства и индивидуални потребители.

Уникалната технология на Cylance обезпечава сигурността на потребителите в крайните точки чрез проактивно засичане на киберзаплахи и предотвратяване на атаки, поясниха от дистрибутора АСБИС България.

BlackBerry Cylance играе ролята на интелигентна антивирусна защита, която може да бъде приложена незабележимо на всяко популярно устройство – Windows и Mac компютри, Android и iOS смартфони.

Решението на канадската компания BlackBerry работи локално върху крайното устройство на потребителя и изисква минимални ресурси като процесорно време и оперативна памет. При това не е необходима постоянна връзка с облачен сървър.

Подходът за защита от край до край позволява елиминиране на малуер заплахи в комбинация с контрол на приложенията и скриптовете, защита на паметта и прилагане на политики за сигурност към потребителските устройства с цел предотвратяване на потенциални кибератаки.

Без нужда от сигнатури или препращане на данни до облака за анализ, BlackBerry Cylance се бори с обичайните заплахи като малуер, рансъмуер, безфайлов малуер, злонамерени скриптове и заразни документи, както и с много други типове атаки независимо от местоположението на потребителя.

Услугата се характеризира с ефективност от над 99,1% спрени атаки (при 50-60% при стандартния антивирусен софтуер), лекота на използване и минимален ефект върху системната производителност, твърди доставчикът. Защитава както от познати, така и от нови атаки, преди те да бъдат изпълнени.

Компонентът за засичане и реакция на BlackBerry Cylance реагира за милисекунди и прави анализ на първопричината за проблема, автоматично открива и улавя заплахата и задейства реакция.

За разлика от други продукти, които изискват значителна инвестиция в собствена инфраструктура и постоянен стрийминг на данни към и от облака, както и мениджмънт от висококвалифициран персонал, решението BlackBerry Cylance е проектирано да работи автоматично за откриване на заплахи и изпълнение на контрадействия с наличните ресурси.

Част от BlackBerry Cylance е провеждането на тестове за устойчивост и уязвимости при атака, оценка на компромисите и ограничаване на щетите при инцидент чрез използване на изкуствен интелект.

Комбинацията от предварителен анализ и предотвратяване на заплахи, реакция и достъп до експертни услуги позволява защита на крайните точки без нужда от наемане на нови ИТ специалисти или значително увеличаване на бюджета за информационна сигурност, подчертаха от АСБИС България.

Коментар