Нови продукти ускоряват домашната мрежа

Подобрена безжична технология позволява на потребителите да ползват високоскоростен интернет и да свързват преносими и настолни компютри към домашната мрежа, достигайки скорости на трансфер до 150 Mbps.

Новият маршрутизатор D-Link Wireless 150 DIR-600, базиран на стандарта 802.11n,  осигурява по-добро приемане на сигнала и по-голямо покритие на мрежата, като на практика премахва т.нар. „мъртви точки”.

Маршрутизаторът се явява ценово достъпно решение за свързване на множество компютри в защитена безжична мрежа, като позволява ефективно споделяне на интернет връзка, файлове, принтери и други устройства.

С добавяне на Wireless 150 адаптер DWA-125 към USB порта на преносим компютър или настолна система, потребителите могат да се включват към мрежата и да споделят по безжичен път високоскоростен интернет.

В DIR-600 са вградени последните системи за сигурност и блокиране на опити за неоторизиран достъп, независимо от това дали идват от интернет или вътре от самата безжична мрежа.

Маршрутизаторът поддържа WPA и WPA2 криптиране и използва две активни защитни стени (SPI и NAT) за спиране на потенциални атаки.

В допълнение, DIR-600 включва функцията Wi-Fi Protected Setup (WPS), която активира защита на мрежата чрез натискане на един единствен бутон, разположен върху панела на устройството. Така се спестява нуждата от каквито и да било технически познания при свързване на безжичните клиенти в мрежата.

DIR-600 и DWA-125 работят с помощта на единична антена и постигат скорости до 150 мегабита в секунда – стойности, които значително подобряват цялостната производителност на безжичната домашна мрежа, в сравнение с по-стария стандарт 802.11g.

Двете устройства идват при потребителя с помощен инсталационен диск за бързо конфигуриране на домашната мрежа.

Коментар