Помощна програма инсталира Windows 11 без спънки

За потребителите на по-стари компютри има известни ограничения за работа с Windiows 11
(снимка: CC0 Public Domain)

Безплатна помощна програма позволява на всеки да инсталира новата операционна система Windows 11, като заобиколи двусмисленото изискване за модул TPM в компютъра.

Microsoft отдавна обяви системните изисквания към компютрите за инсталиране на Windows 11. Едно от най-противоречивите се отнася до наличието на модул TPM 2.0 в системата (или възможността за негова софтуерна емулация).

Но какво трябва да направят потребителите на стари компютри, в които няма нито хардуерен модул за криптиране, нито дори възможност за софтуерно възпроизвеждане на функциите му? Помощната програма Universal MediaCreationTool е особено подходяща за такива случаи. Може да се изтегли от GitHub безплатно.

Всъщност Universal MediaCreationTool е много по-функционално приложение, което позволява, например, инсталиране на Windows директно, без излишни въпроси и диалогови прозорци с избора на версия.

Помощната програма позволява също създаване на ISO образ на системата или стартираща USB флашка. Но най-важното, разбира се, е възможността да пропуснете проверката за наличие на TPM модул в системата – както при инсталиране от устройство, така и чрез обичайната актуализация.

Universal MediaCreationTool предлага редица полезни възможности за инсталиране на Windows 11
(екранна снимка: GitHub)

Инструментът Universal MediaCreationTool е тестван за съвместимост с версии Insider Preview, но най-вероятно ще работи и с последната версия на Windows 11, която се очаква на 5 октомври. Програмата може да се изтегли от страницата на проекта в GitHub с бутона Donwload ZIP.

Коментари по темата: „Помощна програма инсталира Windows 11 без спънки”

добавете коментар...

  1. Ники

    Благодаря за статията тия дни ще го пробвам

  2. Ники

    Като не ви ебе що четете само да спамите и да плювате селяци

  3. fg

    мен не бе ебе за Windows така че нямам никакво намерение да го ползвам тоя GitHub ресурс

  4. Dedal

    С две думи до сега го крадяхме с безплатни програми, а от сега ще си го ползваме като услуга ако някоя безплатна изобщо го инсталира.

Коментар