Ryzen стана на 5 години, AMD обеща още иновации

Линията чипове Ryzen върна интригата на пазара за РС процесори
(снимка: AMD)

AMD отбелязва днес петата годишнина на Ryzen процесорите. Компанията подчерта, че с тази линия чипове е поставила нови стандарти на производителност и ефективност в ИТ индустрията.

Видео интервю с маркетинг директора Джон Тейлър и директора технически маркетинг Робърт Халок прави преглед на изминалите години на развитие от пускането на Ryzen, иновациите и завоюване позиции на AMD.

Компанията уверява, че ще продължи с иновациите и занапред. Ето и основните направления, в които потребителите могат да очакват развитие на процесорните технологии:

AMD ще продължи да залага на Zen архитектурата за все по-висока производителност и ефективност;

 3D V-кеш технология, която предлага средно 15% вдигане на производителността в игрите. Тя ще дойде с новите Ryzen чипове за АМ4 платформата още през 1-вата половина на 2022 г.;

AM5 ще се появи през 2022 г. със следните нововъведения: поддръжка на DDR5, PCIe Gen 5, най-нови I/O стандарти и съвместимост със съществуващите охладители за платформата AM4.

AMD работи по ускорители с фиксирани функции като потискане на шума и алгоритми за машинно самообучение за телеконференции;

• Компанията работи и по нови методи на управление на енергията с множество профили във фърмуера, с цел максимална енергийна ефективност при лаптопите.

Коментар