Nokia 6310 – култовият телефон се завръща обновен

Новият Nokia 6310 се позиционира като подарък за носталгично настроените фенове на марката
(снимка: HMD Global)

Култовият телефон Nokia 6310, представен преди 20 години, се завръща на пазара с обновен дизайн, здрав корпус и пристрастяваща игра „Змия”, съобщиха от HMD Global – домът на телефоните Nokia.

Подобреният дизайн на Nokia 6310 напомня за класическия силует на оригинала и се отличава с характерните за модела дълъг живот на батерията и физическа издръжливост и, разбира се, една от емблемите на 90-те – „Змията”! Сред новостите са още увеличен шрифт на менюто и безжично FM радио.

Новият модел се позиционира като подарък за носталгично настроените фенове на марката, търсещи комфорта на надеждните и лесни за ползване устройства. Екранът и бутоните също уголемени за допълнително удобство и бързина за връзка с близките, писане на съобщения и ползване на приложения.

Оригиналният Nokia 6310, излязъл на пазара преди 20 години, и неговият наследник
(снимка: HMD Global)

Nokia 6310 може да се превърне и в алтернатива за развлечения, вкл. слушане на новини и музика по любимите радиа, разговори с приятели или играене на „Змията”. Батерията издържа седмици, което елиминира тревогите кога и къде ще може да се  зареди. Емблематичната за марката издръжливост на този модел се дължи на поликарбонатния корпус, който е устойчив на всякакви въздействия от ежедневието.

„За всички любители на телефоните с бутони това е оригиналният и култов модел и макар неговият 2,8-инчов дисплей със заоблени контури да е нов, той е запазил познатите си силует и функционалност. Именно този модел беше един от пионерите на прехода на мобилните устройства към масовия пазар през 2001 г., затова не е изненада, че наблюдаваме голям интерес към наследника му 2 десетилетия по-късно”, коментира новия продукт Адам Фъргюсън, директор „Продуктови маркетинг” в HMD Global.

Емблематичната за Nokia 6310 издръжливост се дължи на поликарбонатния корпус
(снимка: HMD Global)

Nokia 6310 е наличен за покупки у нас във верига магазини Технополис в тъмнозелен и черен цвят на препоръчителна цена от 120 лв.

Коментари по темата: „Nokia 6310 – култовият телефон се завръща обновен”

добавете коментар...

  1. Симо

    Металните аудио касети имаха супер качество

  2. против

    който носталгира да си вземе оригинала на тоя телефон,то е ясно,че няма как да носталгирам по нещо което е пройзведено неотдавна с жалак опит да прилича на нещо съвършенно от миналото

  3. 112

    Чакам модел с KAIOS 3.0 за да ме заинтригуват.

  4. Нокиа 3310

    Оххх маййко ще чупя тоз телевизор

  5. Анатоли

    Въпроса е защо се появява тази новина след като телефона е на пазара от нзм кога даже след дълго търсене на другите цветове, се примерих че ще е в този цвят и оборудвах възрастната си майка! Тя така или иначе и смс не е писала…
    Нямаше ли толко за какво да пишете нзм…

  6. Боляр

    От години се надявах,че ще извадят нова версия на модела и…..пълен провал: няма 3G, няма 4G. То е ясно, че ще се ползва за втори (резервен) телефон, ама само с GSM е безполезен и ще е без обхват в половин Европа. Голяма излагация…

  7. Баварец

    Пише го и в статията HMD. Не вярвам, че е много трудно да го прочетеш? Просто се напъни, пък … Може и да излезе нещо?

  8. Enzo

    Велчев, ти си бъдещ пенсионер…хахаха

  9. Lucky

    Еми не е на Lenovo. На HMD e. Откупиха си правата отдавна.

  10. Пртров

    Както е тръгнала тази носталгия по 90-те, още малко и Мерцедес ще върнат производството на модел 300SEL24,a Sony ще върнат производството на аудиокасетки. Светът върви напред и за добро или лошо новите технологии просто изместват старите. Вечни ще си останат само огънят, колелото и човешката глупост.

  11. Velchev

    Отживелица пълна ,още повече че Nokia е вече не марка ,а модел на Lenovo .
    Ще е купен чат-пат от някой пенсионер ,който си мисли че това е някогашната марка.

Коментар