Мощен процесор Tegra “движи” новия Zune HD

Първият в света HD процесор с ниско енергопотребление е в основата на новото поколение портативни плейъри на Microsoft. Чипът Nidia Tegra осигурява мултимедийните възможности на устройството Zune HD.

Обявеният наскоро плейър е първият в своя клас, който комбинира възпроизвеждане на HD-съвместими видеофайлове, HD радиоприемник, интернет браузър, OLED-базиран екран със сензорен панел и Wi-Fi.

Потребителите ще получат достъп до един изцяло нов свят на забавление, като в същото време ще разполагат и с отлично време при захранване само на батерия, посочиха от Nvidia.

Ключът към богатите мултимедийни възможности на Tegra е наличието на няколко независими процесора, всеки от които е създаден за изпълнение на специфичен набор от задачи – HD видео процесор, звуков процесор, графичен процесор и две изчислителни ядра на базата на ARM архитектура.

Отделните процесори могат да функционират съвместно или независимо с цел да намалят до минимум енергопотреблението на устройството.

Технологията Nvidia nPower оптимизира енергопотреблението на системата, като осигурява впечатляващо дълго време на работа при възпроизвеждане на HD видео и MP3 аудиофайлове.

Коментар