POCO M4 Pro 5G излиза днес на цена под $200

POCO M4 Pro 5G се очертава като поредния хит на Xiaomi на пазара за смартфони 
(снимка: AliExpress)

Новият смартфон POCO M4 Pro 5G, първия с 50MP основна камера от тази марка на Xiaomi, излиза на пазара от днес. Световната премиера на модела се радва на огромен интерес, заради популярността на бранда, отличните характеристики и достъпната цена.

Наличен за поръчки от днес, M4 Pro 5G предлага няколко подобрения спрямо своя предшественик M3 Pro 5G, а цената е „трепач” – моделът може да се поръчва от 10:00 ч. днес в AliExpress за $199 в конфигурация 4GB/64GB. Това е цена за клиентите в Европа, която може да падне допълнително при използванe на купон за отстъпка.

Комплектът на POCO M4 Pro 5G включва смартфона, калъф, кабел и зарядно
(снимка: AliExpress)

POCO е на пазара от една година, а новият M4 Pro 5G е флагманът в M серията на бранда. Моделът всъщност се явява глобалeн вариант на Redmi Note 11. С процесор Dimensity 810, 6,6-инчов FHD+ 90Hz дисплей и обвивка MIUI 12.5, новият M4 Pro засенчва своя предшественик.

Двата модела имат батерии от 5000 mAh, но M4 Pro надгражда с бързо зареждане 33W Pro, което се справя по-добре дори от някои стари 50W стандарти. Технологията за зареждане MMT поддържа добра скорост до 100%, вместо да пада при ниво от 80-90%, както обикновено.

Флагманът от M серията на POCO идва с 6,6-инчов екран и фирмена обвивка MIUI 12.5
(снимка: AliExpress)

Несъмнено, този телефон с поддръжка на 5G Dual SIM предлага силни спецификации на бюджетна цена и практични екстри, включително 3,5 мм жак за слушалки и NFC. Сред ключовите подобрения е новият чипсет MediaTek Dimensity 810, който трябва да бъде едновременно по-мощен и по-ефективен. Процесорът е направен по 6-нанометрова технология и има 8 ядра на тактова честота до 2,4GHz.

Дисплеят на M4 Pro е малко по-голям спрямо M3 – с диагонал 6,6 инча, резолюция FHD+ 2400×1080 пиксела, яркост 450 нита и честота на опресняване 90 Hz. Технологията DynamicSwitch превключва тази честота динамично между 90Hz, 60Hz и 50Hz за целите на енергийната ефективност при гледане на различно съдържание.

Камерата на гърба на смартфона е двойна – с 50MP основен сензор и 8MP ултраширок сензор
(снимка: AliExpress)

Камерите също са претърпели „основен ремонт”: 16-мегапикселовата селфи камера е с двойно по-висока резолюция, а основният сензор е 50-мегапикселов – за първи път в линията M. Добавен е също 8-мегапикселов ултраширок сензор, което е още едно сериозно подобрение.

Погледнат отзад, POCO M4 Pro 5G изглежда като с четири обектива, но всъщност те са два. POCO се е отказал от ненужните 2MP сензори за макро и дълбочина, които са често срещани при евтините телефони и това определено е добро решение. Същият подход е характерен и за други телефони на Xiaomi.

Ключовите характеристики на смартфона POCO M4 Pro 5G
(източник: AliExpress)

Подобренията при M4 Pro включват и по-силни цветове, като рутинният черен модел е придружен от варианти в синьо и жълто. Горната част на гърба на смартфона е доминирана от широка черна лента, гордо украсена с логото на POCO.

Прогнозите, че цените на 5G смартфоните ще намалеят чувствително тази година, се оправдават напълно с новия флагман на POCO. Този атрактивен като характеристики модел може да се поръча още днес в AliExpress (от 10:00 ч.) на цената на бюджетен смартфон – POCO M4 Pro 5G 4GB/64GB струва само $199, което е впечатляващо ниска цена, предвид качествата на устройството.

POCO M4 Pro 5G е достъпен за поръчки в няколко цвята за различни вкусове
(снимка: AliExpress)

Цената може да е дори по-ниска, ако купувачите се възползват от купон за отстъпка от $15, валиден 2 часа за първите 1000 бройки, $10 за 2000 бройки с валидност 2 часа и $5 за 3000 бройки с валидност 2 дни. Поръчаните смартфони се доставят безплатно с очакван срок до 15 декември.

Коментари по темата: „POCO M4 Pro 5G излиза днес на цена под $200”

добавете коментар...

  1. Anonimen

    Може ли да се инсталира българско меню ?

Коментар