Tesla остана без USB портове поради недостиг на чипове

Някои от новите модели Tesla се доставят без USB портове
(снимка: CC0 Public Domain)

Глобалният недостиг на чипове вече засяга дори Tesla. Много купувачи на Model 3 и Model Y са получили своите нови електрически превозни средства от голямата марка без USB-C портове в централната конзола или задните места за сядане.

Публикация на Electrek се позовава на клиенти, които споделят, че са били предупредени предварително от Tesla за липсата на USB в новите им коли, но други са разбрали за неудобството едва когато прибрали електромобилите си вкъщи.

Експертите в брашна отдават проблема с липсващите USB портове на недостига на чипове. Някои клиенти са получили обещание, че Tesla ще инсталира липсващите конектори през декември. Все пак засега не е ясно дали това се отнася за всички засегнати собственици. Tesla не отговаря на исканията за коментар по проблема.

Не за първи път големи автомобилни марки, вкл. Tesla, доставят на пазара автомобили без определени части. BMW наскоро премахна функциите на сензорния екран от някои свои модели, при други коли липсват и опциите за лумбална опора на пътниците.

Алтернативи почти няма – автомобилните производители бавят доставките, някои спряха производството на определени модели, трети поискаха клиентите да чакат доста по-дълго от обикновено.

Въпреки това липсата на подобно важно удобство като вградените USB-C портове навярно ще разстрои мнозина купувачи на Tesla. Отсъствието на USB портове ги лишава от възможности за свързване на различни електронни устройства и за зареждането им.

Подобен недостатък не е нещо, което лесно може да се преглътне при висок клас автомобили, каквито са Tesla.

Коментари по темата: „Tesla остана без USB портове поради недостиг на чипове”

добавете коментар...

  1. :o)

    най-смешното в цялата статия е как някои са се прибрали вкъщи преди да открият че им липсват неща от оборудването 😀
    Пак добре че не са се сетили другото лято, примерно 🙂

  2. Симо

    Карайте си смотаните електрички, с моя Dodge Viper ви оставям винаги много назад да ми дишате от двата ауспуха … без електроника и чипове, освен електронния модул за бобините за запалването на цилиндрите….

  3. Anonymous

    Качеството е в механиката без електроника и чипове преди колите са били качествени и с много дълъг живот на ползване и безотказно работене. Никак не ми е важно да има глупости като USB и вграден боклук таблет.

Коментар