Micron 7400 – нова линия NVMe SSD за дейта центрове

SSD устройствата Micron 7400 предлагат капацитети от 400GB до 7,68TB
(снимка: Micron)

Американската компания Micron Technology обяви нова серия SSD с NVMe интерфейс, която предлага гъвкавост за използване в различни форм-фактори, PCIe Gen4 производителност и повишена сигурност за центровете за данни. Линията устройства Micron 7400 SSD идва в седем форм-фактора и улеснява прехода към нови сървърни архитектури.

Подобрената производителност и масовото възприемане на SSD-тата в центровете за данни изискват нови, оптимизирани форм-фактори за съхранение на данни при най-различни сценарии. Micron 7400 SSD се предлага в новия PCIe Gen4 M.2 22x80mm интерфейс със защита при отпадане на захранването, както и в 2,5” U.3 SSD с дебелина 15 и 7 мм, съобщиха от дистрибутора АСБИС България.

В допълнение са налични и три размера от новия „E1.S Enterprise and Data Center SSD Form Factor” (EDSFF), който предлага по-висока плътност, оптимизирана за флаш носители производителност и подобрени опции за захранване и охлаждане. Това позволява на потребителите да мигрират от по-стари сървъри към EDSFF сървъри с по-висока плътност с един SSD.

Серията Micron 7400 идва с капацитети от 400GB до 7,68TB във варианти за издръжливост един или три презаписа на ден, с което покрива различни приложения. Това SSD използва цялото ноу-хау на Micron – от контролера до фърмуера в комбинация с усъвършенствани NAND и DRAM технологии и производствени процеси.

Micron 7400 SSD предлага над двойно повече IOPs за ват и пропускателна способност в сравнение с предишното поколение. Обратната съвместимост с PCIe Gen3 системите помага за облекчаване на миграцията от Gen3 към Gen4 платформи. Устройството поддържа 128 именни пространства (namespaces) за увеличаване на скалируемостта във виртуални среди като хиперконвергираните инфраструктури и софтуерно дефинираните масиви. Поддържа и Open Compute Project (OCP) решения за квалифицирани среди.

Стандартизирани функции като TCG-Opal 2.01 и IEEE-1667 и опциите за защита на данни по време на работа и в покой подсигуряват данните в рамките на корпоративната инфраструктура, както и в облачните среди. Micron разви средата Secure Execution Environment (SEE), за да изолира и обработва сигурни трансакции и да разшири защитата срещу нарастващия набор от модели на заплахите. SEE значително подобрява сигурността на данните в мрежа и при директен достъп посредством използване на специализирана памет, сигурен код и микропроцесор за сигурност.

Коментар