Ultrastar DC SN840 преодолява с лекота Aerospike ACT 6.1

Различните модели Ultrastar DC SN840 имат капацитет от 1,6TB до 15,36TB
(снимка: Western Digital)

SSD на Western Digital, предназначен за използване в центрове за данни, с лекота преодолява високите критерии на теста Aerospike ACT 6.1, съобщиха от производителя. Моделът Ultrastar DC SN840 демонстрира водеща производителност и стабилност в тестовете.

DC SN840 е топ моделът сървърен SSD с формат 2,5” U.2, който Western Digital предлага за високи натоварвания и микс от операции за четене и запис. Дискът използва NVMe интерфейс, което му позволява да достигне високи стойности на IOPS и трансфер на данни, както и много ниска латентност при достъпа до тях.

Устройството използва 96-слойна 3D TLC NAND памет и двойна архитектура на контролера, която гарантира високата надеждност. Капацитетът на различните модели започва от 1,6TB и достига 15,36TB, като са налични версии с различна издръжливост – 1 DW/D или 3 DW/D.

Aerospike е дистрибутирана не-SQL база данни с много висока скорост и гарантирано малко закъснение при четене и запис на данни в масиви от няколко милиарда записа и обем от порядъка на десетки или стотици терабайти. Тази база данни работи особено добре с бързите NVMe носители, където приложенията могат директно да записват върху SSD-тата.

За оценка на бързодействието на сървърните SSD се използва Aerospike Certification Tool (ACT), който извършва четения и записи в съотношение 66/33% с блокове с размер 128KB и 1,5KB, така че да симулира реално работно натоварване.

Western Digital DC SN840 е сред най-добре представилите се сървърни SSD, като постига в теста 570K трансфери в секунда, а едва 2,29% от заявките са изпълнени с латентност по-голяма от 1 ms (100% под 8 ms). Тази производителност не се изменя и по време на 24-часови интензивни изпитания, което е впечатляващо.

Неслучайно от Western Digital твърдят, че този продукт е до 45% по-бърз при последователен запис и постига до 67% повече IOPS при смесено натоварване (503K IOPS при 70/30 четене/запис по спецификация). Максималната достижима скорост на трансфер при четене/запис е 3470 и 3330 MB/s.

Освен това Western Digital DC SN840 използва и най-актуалните технологии за сигурност, вкл. Secure Erase, Instant Secure Erase, AES-256 криптиране и съответствие с TCG Ruby и FIPS 140-2. Корпоративните възможности на модела включват още до 128 именни пространства, „atomic writes”, различни големини на секторите, SGL и NVMe-MI поддръжка.

Подобен SSD е особено ценен за високопроизводителни изчисления и смесени натоварвания, в масиви, където се цели висока наличност, в приложения за работа с изкуствен интелект, транзакции и анализи в реално време, както и при разпознаване на обекти и виртуализация.

NVMe SSD носителите Western Digital DC SN840 се предлагат на пазара с 5-годишна гаранция от партньорите на официалния дистрибутор на марката у нас – АСБИС България.

Коментар