Новата Mac OS X се чака в края на август

Онлайн магазинът на Apple във Великобритания приема поръчки от потребителите на Mac за обновление до новата операционна система Snow Leopard. Продажбите се извършват в рамките на програмата Up-to-Date.

Доскоро на сайта беше посочен 28 август като срок на доставките, което даде повод за слухове, че Mac OS X Snow Leopard ще излезе на пазара на тази дата.

Apple все още не е обявила официалната дата за пускане на системата. По-рано тази година, на конференция за разработчици компанията съобщи, че Snow Leopard ще излезе през септември.

Програмата Up-to-Date дава възможност на притежателите на Mac компютри да си обновят операционната система до версия Snow Leopard само за $9. Предложението важи за компютри, закупени след 8 юни 2009 година.

Напоследък в интернет все по-усилено се тиражират слухове, че новата ОС ще бъде на пазара на 28 август. Според различни източници, последната тестова версия 10A432, предоставена на разработчици, има статут Golden Master, което означава, че е финалното издание.

Коментар