Pirate Bay поема курс към платени услуги

Новите кандидат собственици на The Pirate Bay потвърдиха намерението си да направят платени услугите на торент портала.

Акционерите на шведската компания Global Gaming Factory (GGF) са получили писмо от борда на директорите, в което се казва, че порталът ще стане платен, съобщи TorrentFreak.com.

В сайта ще бъде въведена специална система, с помощта на която притежателите на авторски права ще могат да премахнат съдържание или да го авторизират. Във втория случай, за всеки зареден торент ще се изплаща авторски хонорар.

GGF все още не е подписала лицензионни споразумения с притежателите на авторски права, но компанията се надява това да стане до края на годината.

Не съществуваща възможност притежателите на авторски права да премахнат всички торенти от The Pirate Bay, посочват от GGF. По-голямата част от съдържанието ще остане в портала, твърдят от компанията след консултации с правопритежателите.

Ако акционерите одобрят предложението на борда на директорите, на 27 август The Pirate Bay ще стане собственост на Global Gaming Factory. От компанията уверяват, че имат необходимите средства за покупка на торент портала.

Коментар