Първи кандидатури в конкурса „Наградите на БАИТ” за 2021

Кандидатури за конкурса „Наградите на БАИТ” се приемат до 11 януари 2022 г.
(снимка: БАИТ)

Рекорд за най-бързо подадена кандидатура обявиха организаторите на конкурса „Наградите на БАИТ” за 2021 г. Първата кандидатура за участие е подадена само час след обявяване старта на конкурса.

До момента кандидатури са подадени в 3 от категориите на конкурса, като най-много са в категорията за журналистически принос. В същата категория е и подадената кандидатура, само час след обявяване старта на конкурса.

Организаторите припомнят, че кандидатури за конкурса се приемат до 11 януари 2022 г. Регистрацията е безплатна. В конкурса могат да участват:

  • Преподаватели или образователни институции – в категория „Образователна награда”;
  • Ученици или студенти – в категория „Младежка награда”;
  • Журналисти – в категория „Журналистически принос”;
  • Публични администрации (държавни или общински) – в категория „Публична администрация”;
  • Start UP компании;
  • Български компании – разработчици – в категория „Успешен български ИКТ продукт/услуга”;
  • Компании, регистрирани в България, с успешно внедрено ИКТ решение, което е ново за българския пазар – в категорията „Успешен ИКТ проект в полза на българската икономика”.

Условията за участие са публикувани на уебсайта на конкурса. Наградата за специален принос се връчва по решение на журито, чрез вътрешни номинации, като за тази категория не се подават кандидатури.

Отличените в конкурса ще получат награди от членове на БАИТ под формата на продукти и услуги. Наградите ще бъдат връчени на официална церемония на 24 февруари 2022 г. Кампанията и церемонията по награждаването се провеждат под патронажа на Президента на Република България.

Коментар