Нови “презентъри” улесняват лекторите

Две нови устройства на Logitech ще позволят на лекторите да правят по-добро впечатление по време на презентации.

Безжичните "презентъри" (както ги нарича компанията) Logitech Professional Presenter R800 и Logitech Wireless Presenter R400 имат възможност за лазерно посочване и идват с интуитивни контролери за навигация на слайдовете.

"Когато презентирате, искате да ангажирате вниманието на аудиторията, а не да се борите с техниката. Професионалният презентър R800 и безжичният R400 елиминират нуждата да ходите до компютъра или да гледате постоянно вашата PowerPoint презентация и да подсещате колегата да премине на следващия слайд", коментира ползата от новите продукти Рори Дули, вицепрезидент в Logitech.

Моделът R800 гарантира пълен контрол по време на презентация. Устройството има лесен за настройване таймер с безшумна вибрация, който се вижда на LCD екранчето.

Таймерът започва да вибрира, когато остават 5 минути, след това 2 минути и при изтичане на времето за презентацията. Когато покаже нула, таймерът автоматично отброява времето за 60 минути напред, така че лекторът да може да види с колко е била удължeна презентацията.

В допълнение, индикатор на LCD екрана показва на презентатора дали се е отдалечил твърде много в радиус от 30 метра. Ярък зелен лазерен показалец лесно насочва вниманието на публиката върху специфична информация от текущия слайд на презентацията, дори върху плазмени екрани и в зали с ярко осветление.  

Безжичният презентър R400 е подходящ за работа в по-малки помещения и стаи за срещи. Устройството е с червен лазерен показалец, който се вижда върху повечето екрани и прожекционни полета.

Моделът има индикатор за статуса на батерията. Обхватът за работа на R400 е до 15 метра.

И двата презентъра имат форма, удобна за хващане с ръка. За по-лесно ползване навсякъде, устройствата се инсталират автоматично веднага с включване към компютъра, без да е необходим допълнителен софтуер.

R800 и R400 се очакват на пазара през септември на препоръчителни цени съответно 155 лева и 96 лева.

Коментар