Надежди за високотехнологичната индустрия

Оптимистични прогнози на Intel за продажбите на чипове през третото тримесечие дават надежда на РС индустрията. Най-големият производител на процесори съобщи вчера, че очаква по-високи приходи, в резултат на нараснало търсене.

Новините от Intel се отразиха благоприятно както на неговите акции, така и на целия ИТ сектор. Компанията обяви коригирани приходи от $9 милиарда (плюс-минус $200 млн.) за третото тримесечие, докато през юли гигантът очакваше резултат в диапазона от $8,1-8,9 млрд.
 
За първи път от няколко тримесечия насам в сектора се наблюдават признаци на стабилизация. Dell, един от основните доставчици на компютри, също отчете по-добро от очакваното тримесечие. От компанията не пропуснаха да отбележат, че РС пазарът започва да се възстановява.
 
Акциите на Intel поскъпнаха с около 5% към края на седмицата, а на Dell – с 6,3%. Ръст с 6,4% се наблюдава и при ценните книжа на AMD, основен конкурент на Intel на пазара за процесори. Позитивната вълна застигна Microsoft (+3,1%), Hewlett-Packard (+1,3%) и Google (+1,2%).

Коментар