Twitter премина психологическа граница

Аудиторията на популярната микроблогърска услуга Twitter превиши психологическата граница от 50 милиона уникални посетители на ден. При това, статистиката на comScore не отчита хората, които използват специални приложения за четене и публикуване на записи.

Броят на уникалните посещения в мрежата през юли достига 51,6 милиона, в сравнение с 44,5 милиона през юни. Това е ръст от 16% на месечната аудитория на сайта.

Twitter се радва на най-голяма популярност в САЩ, където през юли броят на потребителите се е увеличил с 2,1 милиона и вече достига 21,2 милиона. Делът на американците възлиза на 41% от цялата аудитория на мрежата.

11 милиона са били посетителите от Европа през юни, 7 милиона от Азиатско-тихоокеанския регион и 4 милиона от Латинска Америка. За юли все още не е изнесена подобна статистика.

Най-голям ръст Twitter е регистрирала през март тази година, когато аудиторията е нараснала с 95% до 19,1 милиона потребители.

По данни на comScore, Twitter.com е 47-ят по популярност сайт в света, като през юли е задминал BBC и Craiglist.

От друга страна обаче, 60% от микроблогърите, посетили Twitter през даден месец, не се завръщат в мрежата през следващия, по данни на Nielsen Online. За сравнение, социални мрежи като Facebook и MySpace успяват да задържат 70% от аудиторията си.

Коментар