MSI Meta-Ready лаптопи – мост към виртуалния свят

Meta-Ready лаптопите на MSI са проектирани да бъдат мост към виртуалния свят 
(снимка: MSI)

Новите лаптопи на MSI за геймъри и създатели на съдържание дебютираха на виртуално събитие, което тайванският производител нарече „MSIology: Gameverse”. Линията включва модели с последно 12-то поколение процесори от серията Intel H, видеокарти до Nvidia GeForce RTX 3080 Ti и ексклузивни термични решения на MSI за повишаване на производителността. Компанията вече стартира доставките на Meta-Ready преносимите компютри, които да свържат потребителите с метавселената.

Лаптопите на MSI комбинират естетичен дизайн, екстремна производителност и дружелюбен потребителски интерфейс. Новите преносими компютри на компанията следват тази философия.

Подложка с течен метал и промяна на фазата: Тайната на високата производителност

MSI е вградила в лаптопите си изцяло нова технология за охлаждане – „Phase-Change Liquid Metal Pad”. Когато температурата в компютъра достигне 58° по Целзий, подложката се стопява и запълва пространството между процесора и термоблока. Тази промяна на фазата прави предаването на топлина по-ефективно от традиционната термопаста и по-надеждно от решенията с течен метал. С иновативната технология за охлаждане цялостната производителност нараства с до 10%.

Към момента технологията „Phase-Change Liquid Metal Pad” е налична за серията GE и Stealth GS77 с Intel Core i9 процесори в конфигурациите за максимална производителност.

Stealth GS77 – комбинация между бизнес и геймърски лаптоп

Новият геймърски флагман на MSI е моделът Stealth GS77 – победител в последните 2022 CES Innovation Awards. Той идва с чисто нов дизайн, който премества пантата към средата и използва по-здрави материали, което му дава два пъти повече издръжливост в сравнение с предишни модели.

Stealth GS77 е новият геймърски флагман на MSI
(снимка: MSI)

На линията между работа и игра, Stealth GS77 предлага допълнителни функции за бизнес употреба. Тракпадът е увеличен с 50% и има 8% по-големи бутони за по-гладко преживяване. Stealth GS77 се отличава и с физическо заключване на камерата за допълнителна защита на неприкосновеността.

Моделът MSI Stealth G77 е снабден с новите процесори на Intel от 12-то поколение и Nvidia GeForce RTX 3080 Ti Laptop GPU. „Мога да го използвам като работна станция за видео редактиране, да го взема на път с мен за бизнес среща и в края на деня да поиграя. Той прави всичко, от което имам нужда”, сподели Том Хънилендс, водещ на The Tech Chap.

Raider GE – звярът на производителността

Когато говорим за бързодействие, Raider GE е на върха в гейминга, казват от компанията за този изключителен лаптоп. Серията Raider GE не само доказва възможностите на 12-тото поколение процесори i9 и Nvidia GeForce RTX 3080 Ti Laptop GPU, но разполага с ексклузивната технология OverBoost, която доставя до 220 вата обща мощност. Това е 13% повече в сравнение с други марки.

Raider GE идва с ексклузивната технология OverBoost, която го приравнява на настолните РС
(снимка: MSI)

„При някои лаптопи се усеща, че преследват опашката на десктоп PC-тата като производителност, но Raider GE е напълно равен с тях”, заявиха от MSI.

Crosshair 15 Rainbow Six Extraction Edition – създаден в колаборация с Ubisoft

На виртуалното събитие MSI обяви партньорство с Ubisoft при създаване на новия Crosshair 15 Rainbow Six Extraction Edition. Лаптопът използва цветовата палитра от играта и идва с чисто нов, грабващ окото дизайн, който включва жълто, зелено и синьо, за да потопи играчите в любимия им свят.

Crosshair 15 Rainbow Six Extraction Edition е снабден с до QHD 240Hz дисплей
(снимка: MSI)

Проектиран за FPS игри, MSI Crosshair 15 е снабден с до QHD 240Hz дисплей и до Nvidia RTX 3070Ti GPU, което може да достигне до 140 вата TGP или почти 50% повече допълнително мощ в сравнение със средностатистическите лаптопи със същите спецификации. Новият Crosshair 15 също е „Meta Ready” лаптоп.

MSI Creator 17 и Creator Z16P – технологията среща естетиката

MSI обяви също и нови лаптопи от серията Content Creation. Сред тях е последният победител в CES Innovation Award – Creator Z17. Изграден с машинно фрезовано алуминиево шаси и дисплей със златно съотношение 16:10, дизайнът на Creator Z17 перфектно интерпретира концепцията за технологична естетика.

Creator Z17 идва с пълноразмерен UHS Еxpress четец за карти и поддържа MSI Pen – това е първият 17-инчов лаптоп, който може да работи с чувствителна на допир писалка.

Creator Z17 е изграден с машинно фрезовано алуминиево шаси и дисплей със съотношение 16:10
(снимка: MSI)

Обновеният флагмански модел Creator Z16 вече носи обозначението Creator Z16P. Той използва новото охлаждащо решение „Vapor Chamber Cooler” (с камера за изпаряване) – охладителната площ е увеличена с 76%, а въздушния поток с 65%, което повишава производителността с до 70% в сравнение с предишното поколение.

Creator Z16P използва новото охлаждащо решение „Vapor Chamber Cooler”
(снимка: MSI)

Цветовата прецизност е ключова при създаването на съдържание и затова Creator Z17 и Creator Z16P използват технология MSI True Pixel, която покрива 100% от цветовия спектър DCI-P3 и има по-малко от 2 единици delta-E отклонение в точност на цветовете. За да повиши ефективността, новата серия Creator идва с последните процесори 12-то поколение i9 и Nvidia GeForce RTX 3080 Ti Laptop GPU. Те също са „Meta-Ready” лаптопи.

Meta-Ready лаптопи

Всички геймърски и Content Creation серии на MSI са напълно обновени до последното 12-то поколение процесори Intel H и до новите Nvidia GeForce RTX 3080 Ti Laptop GPU, което ги прави Meta-Ready и мост към виртуалния свят.

MSI Center с изкуствен интелект

В допълнение, MSI е разработила интелигентни технологии за по-гладко потребителско преживяване. Последният софтуер MSI Center вече предлага режими с изкуствен интелект. Новата функция „Smart Auto” засича конкретната ситуация и автоматично настройва системата в различни режими, за да предложи най-доброто преживяване с лаптопа. Функцията „Ambient Silent AI” динамично балансира скоростта на вентилаторите в зависимост от околния шум и дава възможно най-високата производителност, докато поддържа лаптопа тих.

Коментар