Стартира конкурс за зелена идея

Ай Би Ес България организира младежки конкурс за есе на тема "Моята зелена идея".  Ученици и студенти могат да споделят своите мисли, идеи и отношение към опазване на околната среда с акцент върху зелените технологии.

Кампанията цели да насърчи информираността на младото поколение за енергоспестяващите технологии и решения и как всеки може да даде своя принос в опазване на околната среда, като прилага зелените идеи в ежедневието си.

"И малкото, което може да направи всеки от нас, е полезно за това да запазим по-чиста и по-красива средата, която ни заобикаля", коментираха от ИТ компанията.

Конкурсът допуска за участие ученици и студенти на възраст до 25 години, живеещи в България. Есето трябва да бъде изпратено до 30 септември по е-мейл или на пощенския адрес на Ай Би Ес България.

Жури ще определи 3-те най-добри есета, които ще бъдат наградени. Голямата награда е ултрамобилен нетбук IdeaPad s10e.

Основни критерии за оценка на есетата ще бъдат: оригинално мислене и идеи, стил и правопис, като темата за зелените технологии, включена в контекста на есето, ще носи допълнителни предимства. Имената на наградените автори на есета ще бъдат обявени през последната седмица на октомври на сайта на Ай Би Ес България.

Коментар