Hitachi GST открива мега-завод в Шенжен

Hitachi GSTоткрива мега-завод в Шенжен
 
Китайския производствен център ще бъде най-големият производител на 3,5-инчови дискове Hitachiв света
 
29/03/2006 – АСБИС България
Водещият производител на твърди дискове отваря завод-гигант в китайския град Шенжен. Официалното откриване на ofHitachiGlobalStorageProducts (Shenzhen) Co. Ltd., илиHitachiGSP представлява първата фаза от $500-милионната инвестиция на компанията. Мега-комплексът в Шенжен е проектиран да поеме в бъдеще 50% от годишното производство на дискове Hitachi.
 
Концепцията на Hitachiпоставя на едно място всичко свързано с производството на дискове. Инсталациите за изработване на компоненти, доставки, асемблиране и подготовка на продукта за износ са разположени в радиус от 60 км около Шенжен. Резултатът е повишена ефективност, по-кратко време за излизане на новите модели на пазара, по-добър контрол на качеството на продукцията и доставките.
 
Сред главните причини за сериозната инвестиция на Hitachi са предвижданията за силен ръст с двуцифрено измерение в ИТ индустрията. Новата площадка в Шенжен ще даде силни козове накомпанията в задоволяване на растящото потребление.
 
Hitachi GSP се очаква да осигури близо 7000 работни места. Днес в завода работят над 1000 души. Индустриалният център ще произвежда първоначално 3,5-инчови дискове, а впоследствие ще може да прави и дискове с различни форм-фактори, с което ще даде на компанията гъвкавостта да задоволява всички сегменти на пазара.
 
Техническа и ценова информация за твърдите дискове на Hitachi GST можете да намерите в офиса на централния дистрибутор АСБИС България, или чрез www.asbis.bg.

Коментар