Fujitsu стартира “зелена” кампания

Японският гигант Fujitsu стартира "зелена" технологична кампания. Фирми от малкия и средния бизнес, които възнамеряват да подновят старото си сървърно оборудване, могат да върнат 2 свои машини за рециклиране и срещу това да закупят нов сървър с търговска отстъпка, съобщиха от българския офис на Fujitsu.

Върнатите от клиентите сървъри ще бъдат събирани, безплатно извозени и рециклирани от фирма Eltechresource – партньор на  Fujitsu в "зелената" кампания, която протича под мотото Technology Refresh.

Според проучване на Gartner, през 1996 г. типичното ИТ звено е харчело по 17 цента от всеки долар за охлаждане на един сървър.

10 години по-късно тази сума скача на 48 цента на долар, а прогнозите са през 2010-а разходът да нарасне до 70 цента.

Fujitsu работи по дългосрочна екологична програма. В портфолиото на компанията от 15 години фигурира "зелено РС", а вече са  достъпни цели серии "зелени" компютри, вкл. настолни, преносими и сървъри, монитори и решения за центрове за данни.

При определен подбор на компонентите, един "зелен" сървър може да постигне до 44% намаление на консумираната електроенергия, посочиха от Fujitsu.

Коментар