AGON PRO – геймърски монитор с опресняване на 300 Hz

Мониторът AGON PRO AG274QGM предлага изключителна честота на опресняване от 300 Hz
(снимка: AGON by AOC)

Високоскоростен mini LED монитор представи една от водещите геймърски марки AGON by AOC. Моделът AGON PRO AG274QGM идва с 27-инчов IPS панел с QHD резолюция (2560×1440 пиксела), поразителна честота на опресняване от 300 Hz, поддръжка на NVIDIA G-Sync Ultimate и NVIDIA Reflex Analyzer.

Като допълнение на този впечатляващ монитор AGON by AOC обяви и геймърската мишка AOC GAMING GM510, която също поддържа NVIDIA Reflex и може да бъде използвана в комбинация с AG274QGM, за да даде на играчите точни стойности за латентността на системата им. Сега геймърите могат да участват в състезателни мачове, знаейки, че тяхното закъснение е възможно най-ниско и бързите им рефлекси не са компрометирани от тяхното оборудване.

Игра на ръба

В състезателната среда на бързите игри, където победата се измерва в милисекунди, залозите достигат небесата и едно грешно преценено прицелване или дори малко входно закъснение могат да означават преждевременна загуба. Игрите, използващи NVIDIA Reflex API, ще намалят входното закъснение чрез динамично синхронизиране на Geforce GPU-тата с централния процесор, така че геймърите да се прицелват и реагират по-бързо и точно. Нещо повече, пакетът NVIDIA Reflex Analyzer може да работи в тандем с монитори и входна периферия с поддръжка на NVIDIA Reflex, което позволява на играчите да видят точната латентност на системата и да играят, знаейки, че тяхното PC работи с възможно най-малко закъснение.

Вдигане на нивото

AGON PRO AG274QGM е създаден специално за тази взискателна и способна аудитория, при която милисекундите са от значение. Този амбициозен гейминг монитор предлага изключителна честота на опресняване от 300 Hz и само 1 ms GtG време за реакция. AG274QGM има QHD резолюция (2560×1440 пиксела), която е актуалната златна среда по отношение на постигането на висока кадрова честота и същевременно топ качество на графиката.

27-инчовият IPS панел на AG274QGM има QHD резолюция (2560×1440 пиксела)
(снимка: AGON by AOC)

IPS панелът с обширно цветово покритие на AG274QGM осигурява широки ъгли на видимост и цветова точност, както и патентовано калибриране на цветовете от NVIDIA. Mini LED подсветката на монитора се състои от 576 затъмняващи се зони, които позволяват на монитора да получи сертификат VESA DisplayHDR 1000 за грабващи окото ярки изображения и дълбоки черни тонове, които допринасят за истински потапящо визуално преживяване. В комбинация с високата честота на опресняване от 300 Hz, това превръща AG274QGM във високоскоростен mini LED монитор.

AGON PRO AG274QGM може да се използва и в режим портрет
(снимка: AGON by AOC)

Моделът идва и с технология NVIDIA G-Sync Ulyimate, която позволява на потребителите да се възползват от предимствата на променливата честота на опресняване, за да елиминират насичането и накъсването. Тя в още по-голяма степен намалява входното закъснение, дори при активиране на режими за още по-висок реализъм като HDR. Вграденият G-Sync модул предлага променлив „overdrive”, така че реакцията на пикселите се оптимизира за промените в честотата на опресняване. Така AG274QGM позволява на геймърите да се насладят на преживяване без призрачни ефекти, дори при по-ниски кадрови честоти.

AGON PRO AG274QGM е специално създаден взискателната геймърска аудитория
(снимка: AGON by AOC)

Мониторът предлага и NVIDIA Reflex Analyzer. Този модул засича кликове от геймърска мишка и измерва времето до промяната на съответните пиксели (напр. светлина от изстрел) на дисплея. За повече гъвкавост при ежедневна употреба AG274QGM идва с четири USB 3.2 порта, което позволява на потребителите директно да свържат своята периферия като клавиатура и мишка. Маркираният в зелено USB е предназначен за интеграция с NVIDIA Reflex Analyzer.

Необичайна мишка с уникална форма

AGON by AOC представи и нова геймърска мишка, която поддържа функцията NVIDIA Reflex. След пускането на универсалната геймърска мишка GM500 през 2021 г., сега компанията въвежда нов модел AOC GAMING GM510 NVIDIA Reflex. Тази необичайна мишка за служещи си с дясната ръка има оригинален корпус с дизайн на пчелна пита и нетрадиционен външен вид. Уникалната форма и структура правят мишката възможно най-лека (58 г).

Мишката AOC GAMING GM510 NVIDIA Reflex има оригинален корпус с дизайн на пчелна пита
(снимка: AGON by AOC)

Намалените точки на допир и „дишащият” дизайн я правят много по-удобна за държане. Мишката е снабдена с висококачествен Pixart PMW3389 сензор и издръжливи Kailh суичове, които постигат до 80 милиона клика.

AOC GM510 предлага резолюция до 16000 dpi, 50 g ускорение и скорост на проследяване до 400 инча в секунда. В комбинация тези характеристики я превръщат в подходящ високопрецизен инструмент за състезателни геймъри.

Тъй като и двата продукта поддържат NVIDIA Reflex, мишката GM510 може да бъде свързана към специално предназначения Reflex USB порт на монитора AG274QGM, което дава на играчите моментална информация за системната латентност.

Наличността и цената на AGON PRO AG274QGM все още не са обявени. Мишката AOC GAMING GM510 вече се предлага на препоръчителна крайна цена от 89 лв. с ДДС.

Коментар