Radeon RX 6500 XT прави по-достъпен 1080p гейминга

Картата Radeon RX 6500 XT поддържа 1080p изживявания за масовия геймър
(снимка: AMD)

Ново попълнение на RDNA 2 графичните карти на AMD е достъпно на пазара от днес. Моделът Radeon RX 6500 XT е създаден с мисълта за игри, като предлага характеристики от следващо поколение.

Графичната карта Radeon RX 6500 XT поддържа изживявания 1080p AAA и е-спорт игри за масовия геймър. С 6-нанометрова процесна технология, картата съчетава висока производителност при резолюция 1080p и ярки визуализации.

Масовият геймър ще получи характеристики за високия клас графични продукти. Така например, Radeon RX 6500 XT е първата мейнстрийм карта, която предлага DXR рейтрейсинг.

Друга важна характеристика е AMD Infinity Cache – картата разполага с 16 MB кеш за данни от последно ниво, вграден в подложката на графичния процесор. Това помага за по-ниска латентност и консумация на енергия, както и за по-висока производителност в игрите от традиционните архитектури на графичните карти.

Функцията AMD Smart Access Memory отключва по-висока производителност при сдвояване на Radeon RX 6000 графични карти с избрани Ryzen настолни процесори и дънни платки с AMD 500 чипсети. Това дава на Ryzen процесорите достъп до цялата бърза GDDR6 графична памет.

Решението с отворен код AMD FidelityFX Super Resolution (FSR) подобрява изображението, като вдига кадровата скорост при високо качество и резолюция на картината в игрите.

Не на последно място функцията AMD Radeon Anti-Lag намалява времето на реагиране на системата по време на геймплей и осигурява предимство при състезания с игри.

Графичните карти Radeon RX 6500 XT са достъпни на пазара от днес в глобални търговски вериги като Amazon и Newegg, произведени от партньори на AMD, вкл. ASRock, Asus, Biostar, Gigabyte, MSI, PowerColor, Sapphire, XFX и Yeston. Препоръчителните крайни цени започват от 199 щатски долара.

Коментар