Интернет “приятелите” от Facebook – на тезгяха

Стремежът към извличане на печалби от джунглата "Интернет" ражда свежи идеи. Продава се всичко, дори и… приятели.

Навярно няма потребител, който да не е получил по електронната си поща покана от непознат за "приятелство" в някоя от популярните социални мрежи, било то Facebook, или професионалната Linkedin.

И докато ухажваните се чудят да приемат или откажат предложението, канещите потриват доволно ръце от набъбващата колекция "социални приятели".

Австралийска компания вижда доходоносна възможност в продажбата именно на приятели. uSocial, специализирана в онлайн маркетинга, предлага на заинтересувани купувачи да се сдобият с "другарчета" в социалната мрежа Facebook.

Цените на пакетните оферти започват от $177 за хиляда бройки, за да стигнат $1167 за десет хиляди приятели.

Facebook е много ефективен маркетингов инструмент. Ако имате много приятели в мрежата, можете не само да общувате с тях, но също така да им предлагате стоки и услуги, коментира Леон Хил, изпълнителен директор на uSocial, цитиран от web30technology.com.

Facebook, разбира се, не е щастлива от факта, че някой се опитва да печели на неин гръб. Повечето социални мрежи все още търсят печелившия бизнес модел, а ето че външни компании вече са го намерили.

Ще разследваме подобна практика, казват от Facebook. В изявление по случая компанията предупреждава потенциалните клиенти на uSocial да бъдат предпазливи, тъй като няма сигурност за качеството на продаваните контакти.

Коментар