Ъпдейт на Windows 11 задава Edge и Bing по подразбиране

Поредно обновяване на Windows 11 променя браузъра и търсачката по подразбиране
(снимка: CC0 Public Domain)

Microsoft отново направи фирмените си разработки Edge и Bing съответно браузър и търсачка по подразбиране в Windows 11 с пореден ъпдейт на операционната система, алармираха някои от първите потребители на актуализацията.

Наскоро Microsoft започна да разпространява поредната актуализация за Windows 11. Оказа се, че освен редица корекции, инсталирането на ъпдейта променя някои настройки на операционната система, правейки Edge и Bing браузър и търсачка по подразбиране. Това доказват съобщения от потребители, които се появиха на платформата Reddit и в други общности.

Ъпдейтът променя също настройките на началната страница на браузъра. Например, ако опцията за отваряне на раздели (табове) от предишната сесия е била активирана, след инсталиране на актуализацията, когато браузърът стартира, автоматично се отваря страницата на търсачката Bing.

Най-вероятно софтуерният гигант иска да накара по този начин потребителите на новата си операционна система да използват неговите продукти, коментират наблюдателите на пазара.

Не за първи път Microsoft форсира потребителите да използват собствените ѝ продукти наред с Windows. Миналия ноември версията Windows 11 build 22494 пречеше на потребителите да отварят уеб страници с браузър, различен от Edge.

По-рано Microsoft затрудни промяната на браузъра по подразбиране. Но впоследствие софтуерният гигант се отказа от тези промени, включително след критики от разработчици на други браузъри като Mozilla и Opera.

Коментари по темата: „Ъпдейт на Windows 11 задава Edge и Bing по подразбиране”

добавете коментар...

  1. fg

    тези MS *** спирка нямат със самоналагането

  2. flashko

    ‘Най-вероятно софтуерният гигант иска да накара по този начин потребителите на новата си операционна система да използват неговите продукти, коментират наблюдателите на пазара.’

    Едва ли ще успеят. По-скоро ще има бум на търсенията в Гугъл как да се променят тези настройки или дори да се деактивират/премахнат съответните налагани приложения.

  3. Фофу

    112 Слаб 2. Повече от 24 часа закъсня с цвиленето.

  4. 112

    С тези жалки опити няма да накарат никой да им ползва бозите …

Коментар