SAP придоби американската фирма Taulia

Сделка на SAP и Taulis обещава подобряване на паричните потоци на компаниите
(снимка: SAP / Stephan Daub)

SAP обяви намерението си да придобие мажоритарен дял от американската фирма Taulia, доставчик на решения за управление на оборотен капитал. Този ход има за цел да даде на компаниите по-добър достъп до ликвидност и подобряване на паричните потоци. Стойността на сделката не се съобщава.

Придобиването допълнително разширява бизнес-мрежата на SAP и надгражда решенията на фирмата за офиса на финансовия директор. Taulia ще работи като независима компания със собствена марка в рамките на групата SAP. Седрик Бру ще остане главен изпълнителен директор на Taulia, а финансовият директор на SAP Лука Мучич ще стане председател на борда.

Taulia предлага решения за ранно плащане чрез финансиране на веригата за доставки, динамично формиране на отстъпки и финансиране на вземания. Предизвикателните икономически условия и смущенията във веригите за доставки в последно време значително увеличиха търсенето на предсрочни плащания и пазарът за управление на оборотния капитал отбеляза силен растеж.

Taulia е известна със своята технология в тази област и има едно от най-широките портфолиа от платформи и решения за пазара за управление на оборотни средства. Компанията е изградила и силна екосистема от финансови партньори, които осигуряват необходимото финансиране, вкл. J.P. Morgan, UniCredit и други големи финансови и кредитни институции.

„Taulia надгражда нашето портфолио и добавя стойност към онова, което е ключово за всяка компания: финансовата гъвкавост и стабилност”, коментира сделката финансовият директор на SAP Лука Мучич.

До този момент Taulia е била партньор на SAP с доказана интеграция в SAP решенията. Повече от 80% от нейните клиенти използват SAP ERP система.

Все пак решенията на Taulia също ще продължат да се предлагат и самостоятелно, така че клиентите, които не работят със SAP, да могат да продължат да се възползват от портфолиото на Taulia.

Коментар