Обявиха първите „OLED EX” телевизори

Новите OLED EX телевизори Philips идват в четири размера: 48, 55, 65 и 77 инча
(снимка: Philips)

TPVision обяви първите телевизори Philips, които използват новия тип OLED панел на LG – „OLED EX”. Това е линията Philips OLED807 от 4K HDR телевизори, която обещава да увеличи яркостта „до 30 процента в сравнение с конвенционалните OLED дисплеи”.

За съжаление на феновете нито Philips, нито LG предоставиха конкретна спецификация за яркостта на OLED807, отбелязва Arstechnica. Диодите на OLED807 използват деутериеви съединения, за които LG казва, че са по-ярки и по-ефективни от водородните.

Тази технология в OLED EX е комбинирана с машинно самообучение, така че уредите могат да контролират „поглъщането на енергия на телевизорите, за да обрисуват по-точно детайлите и цветовете на възпроизвежданото видео съдържание”, заявиха от LG при обявяване на OLED EX.

Philips ще предложи OLED EX в четири размера: 48, 55, 65 и 77 инча. Моделите поддържат HDMI 2.1, с променлива честота на опресняване от 48 до 120 Hz и всички вариации на HDR, които купувачите биха очаквали.

Наред с това LG обеща по-тънки рамки при OLED EX, а тези на Philips OLED807 и без друго са едва доловими. LG твърди, че дебелината на рамката ще спадне от 6 на 4 мм при 65-инчовите панели.

Двете компании обясниха, че OLED807 ще се бори с проблема с прегарянето на пиксели, като използва „функция за откриване на лога, наблюдаваща мрежа от зони, за да открие с точност статично съдържание и постепенно да намали интензивността на неговата локална светлинна мощност”.

Елементи на изкуствен разум ще отговарят и за настройките на яркостта, цвета и цветовата гама въз основа на околното осветление за SDR и HDR съдържание.

Потребителите ще могат да превключват между настройките за „тъмни детайли”, „оптимизация на цветовата температура” или „грижа за очите”. Има и пет нови интелигентни режима на картина (от два) в функцията AI Auto Film Mode.

Коментари по темата: „Обявиха първите „OLED EX” телевизори”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Чудя се едно такова ли да си взема или проектор.

Коментар