Google вижда голямо бъдеще за Android таблетите

Бъдещето на компютрите се измества към по-мощни таблети, според Google
(снимка: CC0 Public Domain)

Колко сериозно се отнася Google към таблетите с операционна система Android? Изглежда, че интернет компанията има нови и големи планове за развитието на платформата.

Освен че накара няколко големи OEM производителя да започнат да създават хардуер за нея, Google разработва Android 12L – вариант на Android за таблети и сгъваеми устройства. Последният ход на компанията, за който съобщи 9to5Google, е обява за наемане на „старши инженерен мениджър за Android Tablet App преживявания”.

„Вярваме, че бъдещето на компютрите се измества към по-мощни таблети”, гласи анонсът. Google работи за създаване на „следващия раздел в изчисленията и технологиите за въвеждане” в търсене на „нови и по-добри начини” потребителите да бъдат продуктивни и креативни.

Обявата загатва, че в разработваните технологии ще се набляга на работата с таблет чрез дигитална писалка – т.нар. стилус.

Друга индикация, забелязана наскоро в общественото пространство, е изявление на съоснователя на Android Рич Майнър, който актуализира своя Linkedin профил, показвайки се като „CTO Android Tablets”.

Това кара пазарните анализатори да предполагат, че в Google вече има цяло подразделение, което ще работи по развитието на таблетите с Android. Майнър е поел позицията през март, което означава повторно присъединяване към екипа на Android след напускането му през 2010 г.

Коментар