Huawei P50 Pro – нова крачка в мобилната фотография

Новият P50 Pro се предлага в две тоналности – какаово златно и черно
(снимка: Huawei)

Huawei позиционира новия си смартфон P50 Pro като лидер в мобилната фотография. „От самото създаване на P серията насам, постоянно правим невероятни крачки напред и разширяваме границите на мобилната фотография с всяко ново устройство. Правим това и сега със серията P50”, казват от компанията.

Флагманският смартфон Huawei P50 Pro идва с най-мощната фотографска система на Huawei към днешна дата, вкл. ново поколение Huawei XD Optics и XD Fusion Pro Image Engine. С тях потребителите ще правят снимки, които пресъздават истинските цветове с изключителни детайли на изображенията. Всеки любител ще може да създава фотографии от професионално ниво, с качество, улавящо всеки цветови нюанс и детайл от реалността.

Моделът въвежда първата Dual-Matrix Camera система със Super Main Camera Matrix, включваща RGB камера, монохромна камера и мултиспектърен сензор. Благодарение на технологиите True-Chroma Shot и XD Fusion Pro с нова Super Colour Filter система, True-Chroma Image Engine и Super HDR снимките, направени с Huawei P50 Pro, са богати на цветове и детайли и дори при ниска осветеност пресъздават максимално картината, която вижда човешкото око.

P50 Pro идва с най-мощната фотографска система на Huawei към днешна дата
(снимка: Huawei)

Снимането на силно отдалечени обекти също вече не е проблем. Huawei P50 Pro разполага с перископна камера, която осигурява до 100-кратно приближение, ултра-широка камера и стабилизация. Благодарение на тях, потребителите могат да получат ясни снимки от ръка на малки обекти или обекти, които се намират много далеч. Новият смартфон поддържа и Huawei XD Optics – система, която коригира оптичното разминаване и възстановява детайлите в изображението.

Серията P винаги се е отличавала не само с първокласна камера, но и с арт дизайн и висока производителност. P50 Pro идва с по-голям екран и 4360 mAh батерия, 66W жично и 55W безжично зареждане, като същевременно остава тънък и лек.

Стъкленият 3D извит дисплей поддържа пълната P3 цветова гама и до 1,07 милиарда цвята. С честота на опресняване от 120Hz и 300Hz опресняване при докосване, смартфонът осигурява гладка производителност при видео и игри. Двойка стерео говорители допълват забавлението с обкръжаващ звук, а за подсигуряване на  открито моделът е IP68-сертифициран за устойчивост на прах и вода.

3D извитият дисплей на 120Hz осигурява гладко възпроизвеждане на видео и игри
(снимка: Huawei)

По отношение на дизайна, Huawei P50 Pro използва иновативния Dual-Matrix Camera Design, който му придава силно отличителен вид и дава усещане за професионализъм. Устройството се предлага в две тоналности – Cocoa Gold (какаово златно) и Golden Black (черно).

Huawei P50 Pro сe базиран на EMUI 12 и идва със собствения магазин за приложения на компанията – AppGallery, с вградена търсачка Petal Search и портфолио от глобални и локални приложения.

Смартфонът сe базира на EMUI 12 и идва със собствен магазин за приложения
(снимка: Huawei)

В момента Huawei P50 Pro е достъпен за предварителни поръчки (до 6-и февруари) в основните телеком оператори и вериги за техника, както и от партньорите на дистрибутора Поликомп и онлайн магазина huaweistore.bg. Поръчалите модела ще го получат в комплект с безжични слушалки Huawei FreeBuds 4.

Коментар