Windows 11 кръпка коригира забавяне на HDD и SSD

Потребители на Windows 11 усетиха значително забавяне в работата на HDD и SSD
(снимка: CC0 Public Domain)

Още през юли 2021 г. се появиха съобщения, че Windows 11 може значително да намали скоростта на твърдите (HDD) и полупроводниковите (SSD) дискове. През декември Microsoft пусна кумулативна актуализация с корекция на този проблем, но не можа да го реши напълно. Сега компанията пусна още една кръпка, за да коригира грешка, свързана със забавянето на дисковите устройства под Windows 11.

Според наличната информация, производителността на дисковите устройства при работа под управление на Windows 11 намалява поради това, че по време на процеса на запис на данни се извършват ненужни операции.

В някои случаи производителността на HDD и SSD може да спадне с повече от 50%, съобщи Windows Latest. Пакетът KB5008353, който Microsoft започна да разпространява от тази седмица, трябва да реши този проблем.

В бележките за корекцията се посочва също, че тя поправя грешка в USN log, която може да причини проблеми с производителността. Потребителите на Windows 11, които вече са инсталирали споменатата актуализация, съобщават, че тя наистина решава проблема със забавянето на устройствата.

Актуализацията KB5008353 не е задължителна и няма да се инсталира автоматично. Потребителите ще трябва да я изтеглят сами чрез Windows Update или чрез каталога на Microsoft Update. По-късно този месец корекцията ще стане част от друга кумулативна актуализация на Windows 11.

Коментари по темата: „Windows 11 кръпка коригира забавяне на HDD и SSD”

добавете коментар...

  1. haha

    Ема Стоун, ти да не си мислиш, че всички хора са вникнали в детайлите, които, иначе много неграмотно (не некомпетентно, а буквално неграмотно), си изписал/а? Повечето ползват компютрите за работа, която не е задължително да е в ИТ сферата. Нито ще търсят драйвери, нито линукси, още повече, няма как да работят със системи, различни от внедрените в компаниите им. А в частния си живот вече много малко хора ползват компютър. Достатъчен им е телефонът.
    А ти, Ема Стоун, ако имаш тези блестящи познания по темата и си възмутен/а от лудостта на околните – явно има ниша за бизнес – развий го и печели. Не дрънкай простотии по сайтовете.

  2. Blackthorn

    Ема Стоун – няма как да се каже по-добре!!!

  3. Ема Стоун

    Трябва да си освидетелствано ЛУД за да съсипеш абсолютно нов стерилен и чист хардуер ,който собственоръчно да инфектираш и унищожиш необратимо чрез Телеметеричните-Data Mining and surveillance боклуци наречани “Windows 10 и Вин 11′. При все ,че от години вече има напълно портнати драйвери и инструкции и всичко необходими неща и инструменти да си подкараш абсолютно всички устройства под чисти Исо инсталация без телеметрия на Windows Vista Ultimate SP1- SP2 или Windows -7 64Bit Ultimate SP-1 , които OS като качество на код на програмният код , бързодействие, надежност за свършване на работа и сигурност са на светлинни години от абсолютният отпадък наречен Win10/ Win11, Да не говорим за неизброимият брой чисти проверени от милиони очи дистрибуции с Лунукс тип Дебиан Астра Линукс, Тейл ,Амнезийна ОС или Qubes, изключая Убунту като тотално компрометирана от M$.Всички останали имат нови версии на Wine които в почти абсолютна съвместимост и без емулации с нужните библиотеки вече нативно пуска всички необходими WIn Х86 приложения изобщо.

Коментар