Френски ИТ гигант: чака ни „война за таланти”

Глобалната война за таланти увеличи разходите на компаниите за заплати
(снимка: CC0 Public Domain)

Френската софтуерна компания Dassault Systemes прогнозира по-нисък оперативен марж за 2022 г., тъй като очаква, че ще трябва да изплаща по-високи заплати поради глобалната „война за таланти”.

Производителят на софтуер за 3D дизайн предвижда оперативна печалба за цялата година в диапазона 32,7-33,1%. През 2021 година компанията достигна марж от 34,5%, отбелязва Channel News Asia.

„Налице е война за таланти. Затова ще имаме известна инфлация на заплатите. Трябва да продължим да наемаме интензивно в някои региони”, коментираха новоназначеният главен финансов директор Рувен Бергман и главният оперативен директор Паскал Далоз.

Dassault Systemes отбеляза силен растеж през 2021 г., подпомогнат от глобалното преминаване към онлайн-бизнес.

Приходите на компанията са нараснали с 9% до 4,86 милиарда евро, което е повече от прогнозираните от анализаторите 4,84 милиарда евро. Очаква се тази инерция да продължи и през 2022 г.

Компанията официално обяви назначаването на Бергман за финансов директор – роля, която, според фирмата, той е започнал да изпълнява в началото на годината.

Далоз, който до този момент съчетаваше и двете отговорности (на финансов директор и главен оперативен директор), ще се съсредоточи върху задачите си като главен оперативен директор.

Коментари по темата: „Френски ИТ гигант: чака ни „война за таланти””

добавете коментар...

  1. Йордан

    Няма страшно! Пари лесно се печатат, така че едва ли ще е проблем да се напечатат няколко стотин трилиона долара, за да се раздават на програмистчета, футболистчета и разни други спортистчета.

Коментар