Sony LinkBuds – слушалки с уникален дизайн

LinkBuds прилягат плътно в ухото и възпроизвеждат кристално чист звук
(снимка: Sony)

Нов модел безжични слушалки на Sony идват с уникален „open ring” дизайн с „аудио прозрачност”, който позволява на потребителя едновременно да се наслаждава на любимата си музика и да остане свързан с околния свят.

LinkBuds имат изключително малък размер, прилягат плътно в ухото и възпроизвеждат кристално чист звук. Уникалният дизайн и вградените сензори и технологии за пространствен звук са предпоставка за нови аудио изживявания, включително по-добър AR гейминг, при работа от дома, AR звукова навигация и бърз достъп до музика.

Новосъздаденият пръстеновиден възбудител има отворен център на диафрагмата за „аудио прозрачност”, благодарение на който потребителят чува ясно звуците от околната среда, докато разговаря по телефона или си пише с приятели, както и докато слуша любимите си песни. Новият дизайн прави LinkBuds подходящ избор в редица ситуации, включително работа от дома, игри, слушане на музика и др.

Безжичните слушалки LinkBuds имат компактен и удобен дизайн за носене навсякъде
(снимка: Sony)

Не се налага да изключвате слушалките, благодарение на новия изключително компактен и ергономичен дизайн на LinkBuds. С тегло от приблизително четири грама, те са един миниатюрен шедьовър. За разлика от обикновените слушалки за поставяне в уши, защитното покритие на диафрагмата на високоговорителя е вградено в самото тяло на слушалката, за да заема по-малко място.

Дизайнът е разработен въз основа на огромна база данни за формата на човешкото ухо, събирана още от времето, когато Sony представя първите си слушалки за поставяне в уши през 1982 г. Тъй като почти не се усещат при носене, могат да останат в ушите по цял ден.

Технологии за кристално чист звук

LinkBuds позволяват провеждане на телефонни обаждания без нежелан шум и с кристално чисто качество на разговора. Слушалките използват технология за прецизно улавяне на гласа и усъвършенствана обработка на сигнала.

Алгоритъм за шумопотискане на Sony, разработен с помощта на изкуствен интелект за машинно самообучение, използва над 500 милиона примерни гласови записи, за да потиска шума от околната среда и да извлича чист глас. С LinkBuds ще чувате хората около вас, когато е необходимо, дори да сте в шумна обстановка.

LinkBuds се предлагат заедно със зареждащ калъф в цветове сиво и бяло
(снимка: Sony)

Благодарение на технологията DSEE (Digital Sound Enhancement Engine) за цифрово подобряване на звука, музиката е възстановена с високо качество на аудио сигнала. Интегрираният процесор на Sony – Integrated Processor V1 – възпроизвежда всеки детайл от музиката с минимално изкривяване и така осигурява автентично изживяване с любимите изпълнители. Специално разработеният 12-мм пръстеновиден възбудител поддържа богат и балансиран звук.

Технологията Adaptive Volume Control автоматично оптимизира силата на звука в зависимост от това къде се намира потребителят, в резултат на което музиката се слива изцяло със звуците от околната среда. Това дава свобода за слушане на музика с желаната сила на звука във всяка среда, дори и на открито.

Улеснения в ежедневието

LinkBuds са изключително лесни за употреба, но предлагат голямо разнообразие от високотехнологични възможности. С функцията Wide Area Tap можете да управлявате слушалките само с върха на пръстите си. С двойно или тройно почукване пред което и да е ухо променяте настройките за възпроизвеждане както желаете. Не е необходимо да докосвате самите LinkBuds.

Дизайнът на LinkBuds е създаден въз основа на огромна база данни за формата на човешкото ухо
(снимка: Sony)

С функцията Speak-to-Chat  може автоматично да поставите музиката на пауза, когато говорите с някого. След приключване на разговора, музиката ще започне да се възпроизвежда автоматично.

LinkBuds предлагат и хендсфри функция, така че да получавате информация, да се свързвате с приятели, да настройвате напомняния и много други с помощта на гласов асистент. Просто кажете „OK Google” или „Alexa”.

Лесно свързване чрез Bluetooth

Слушалките LinkBuds поддържат новата функция на Google за бързо свързване (Fast Pair), която позволява лесно сдвояване с Android устройства. Можете също така да проверите последното място, на което сте оставили слушалките.

LinkBuds осигуряват разговори и автентичен звук, без загуба на връзка с реалността
(снимка: Sony)

Функцията Swift Pair пък свързва LinkBunds към лаптоп с Windows 11 или Windows 10, настолен компютър или таблет. За първи път, когато извадите слушалките от техния калъф, автоматично се появява изскачащ прозорец, което улеснява свързването.

Бърз достъп до любимата музика

С помощта на функцията Quick Access можете да конфигурирате LinkBuds така, че Spotify да продължи възпроизвеждането на музика само с няколко почуквания, без да е необходимо да докосвате своя телефон.

Интеграция с Microsoft Soundscape

Слушалките на Sony предлагат подобрени възможности, интегрирани с Microsoft Soundscape. Отворената форма на LinkBuds позволява на потребителите да чуват звукови маркери и сигнали от сгради или кръстовища с естествения звук от околната среда. Вградените в слушалките жироскопски сензори могат да засичат посоката, в която е обърната главата, и позволяват да чуете откъде идва звукът, без да е необходимо да държите своя телефон.

Устойчивост

LinkBuds са проектиране и с мисъл за опазване на околната среда. За изработката на тези уникални слушалки и техния калъф за зареждане е използвана рециклирана пластмаса и опаковъчни материали без пластмаса.

При изработване на слушалките и техния калъф е използвана рециклирана пластмаса
(снимка: Sony)

Слушалки за ежедневна употреба

Със степен на водоустойчивост IPX4, водните пръски и потта не са проблем за аудио изживяването с LinkBuds. Батерията издържа цял работен ден – 5,5 часа заряд на слушалките и допълнителни 12 часа заряд на калъфа. Само с 10 минути зареждане на слушалките получавате до 90 минути време за възпроизвеждане.

Потапящ звук, идващ от всички страни

LinkBuds предлагат още 360 Reality Audio, Dolby Atmos и 360 Spatial Sound, което обещава забавления по изцяло нов начин. С 360 Reality Audio музиката звучи реалистично, сякаш сте на първия ред на концерт на живо или в звукозаписното студио до любимия изпълнител.

Наличност и цени

Безжичните слушалки Sony LinkBuds се предлагат на пазара у нас в цветове сиво и бяло на цени от приблизително 349 лв.

Коментар