Samsung Neo QLED TV – с много подобрения в гамата за 2022 г.

Гамата Samsung Neo QLED за 2022 г. надгражда с ключови подобрения в качеството и функциите
(снимка: Samsung)

Дългоочакваните нови телевизори Samsung Neo QLED 8K и 4K ще бъдат достъпни за предварителни поръчки от 21-ви март 2022 г., съобщи днес корейската компания при представяне на гамата в Европа.

Samsung Neo QLED 8K и 4K е продължение на миналогодишната линия, която бе отличена с множество награди, и надгражда с ключови подобрения в качеството и производителността. Новата гама, начело с флагмана QN900B, се състои от шест серии – с размери от 43″ до 85″ за нуждите на различни потребители.

Гамата Samsung Neo QLED включва цял набор от подобрения, когато става въпрос за функционалности. Светлинният източник на Quantum Mini LED е допълнително усъвършенстван чрез 14-битов HDR Mapping, което добавя още повече детайли към тъмните и ярки сцени.

В допълнение, Quantum Matrix технологията, която контролира прецизно собствените Mini LED диоди, е усъвършенствана, благодарение на Shape Adaptive Light. Така всеки момент пред телевизора става още по-реалистичен и детайлен.

Neo QLED телевизорите са оборудвани с многопосочни високоговорители и за първи път поддържат Dolby Atmos технология, за да осигурят кинематографично изживяване при гледане с най-добрия в класа си съраунд звук. Други открояващи се функции включват OTS (Object Tracking Sound) технология за проследяване на обекти, която насочва звука в пространството, следвайки обекта на екрана.

Новата гама Neo QLED включва телевизори с диагонал на екрана от 43 до 85 инча
(снимка: Samsung)

Освен подобреното аудио-визуално изживяване, Samsung издига на следващо ниво смарт функциите. Последните иновации включват подобрен интерфейс за по-лесно ползване и търсене на съдържание. Телевизорът е част от интелигентния дом – собствениците на Samsung Smart TV могат да се свързват с редица смарт устройства, благодарение на вградения Smart Hub.

Специално за геймърите Samsung Gaming Hub (който ще бъде представен през лятото на 2022 г.) включва специален интерфейс за игри за по-лесен достъп и контрол. Така, наред с интеграцията на облачни игри, е намалено забавянето до минимум. Новите телевизори идват и с HDMI 2.1 свързаност на всички портове.

Коментар