Илон Мъск обеща напълно автономни коли догодина

Тази година ще постигнем напълно автономно шофиране, заяви Илон Мъск
(снимка: Elon Musk / instagram)

Tesla ще постигне „изцяло автономен режим на управление” след по-малко от година. В това се зарече шефът на американската компания по време на последния анонс на финансовите резултати.

Напълно автономният режим на управление касае нивата на автономност 4 и 5, при които не се изискват наблюдение или информация от когото и да е в колата, отбелязва Jalopnik.

Пазарните наблюдатели побързаха да отбележат, че Мъск дава това обещание за девета поредна година. Той говори за постигането на заветната цел още от 2014 г. насам. Всеки път неговата прогноза е, че пълната автономност ще бъде постигната в рамките на една година.

Някои дори се пошегуваха, че десетото изговаряне на обещанието вече трябва да подейства като заклинание и да доведе до сбъдването на мечтата за самоуправляемите коли.

Ето точните думи на Мъск в анонса: „С течение на времето смятаме, че изцяло самостоятелното управление ще стане най-важният източник на приходи за Tesla. Всъщност, ако прегледаме бройките на роботизираните таксита, това е някак лудо – това е лудо добро от финансова гледна точка. И мисля, че в настоящия момент сме напълно уверени, че ще бъде постигнато”.

„Моето лично предположение е, че тази година ще постигнем напълно автономно шофиране, да, с ниво на безопасност на данните, значително по-високо от настоящото”, заключи Илон Мъск.

Коментари по темата: „Илон Мъск обеща напълно автономни коли догодина”

добавете коментар...

  1. Фофу

    Ех, пак нашите болномозъчни експерти. Каква полза ????

    Ами вижте статистиката за ПТП-та, щети и жертви и ще се сетите каква ще е ползата.

    Ама нали плащат да сме жалки хейтърчета …

  2. Българин

    Хората живеят в мизерия безпаричие, икономии и лишения. За какво ни са автономни коли? Билети за градски транспорт по-скъпи от хляба и нещастен мизерен живот.

  3. какво от това?

    Каква полза? Какво ни грее? Никаква полза за хората. Да вземе да инвестира в развитието на технологиите за евтина енергия дори да е почти безплатна ето това е значимо и наистина важно за хората и за целия свят.

Коментар