Мощна графика подсилва нетбуците












Нов нетбук на HP предлага много от възможностите на големите мобилни компютри. Моделът HP Mini 311 се възползва от графика Nvidia ION, за да осигури възпроизвеждане на видео с висока резолюция, ускорена видеообработка и поддръжка на по-леки компютърни игри.

Nvidia ION е малък, но мощен графичен процесор (GPU), работещ съвместно с енергийно ефективен централен процесор. Комбинацията от двата осигурява висока производителност и възможности за различни компактни и енергийно ефективни системи, с по-продължителна работа при захранване от батерия.

Според проучвания, когато си купуват нетбук, повечето хора очакват той да се държи като нормален пълноформатен ноутбук, но досега случаят не беше такъв. С появата на ION-базирани нетбуци, потребителите вече разполагат с напълно функционално решение за почти всички ежедневни компютърни нужди, коментират от Creative Strategies, Inc.

HP Mini 311 работи под управление на Windows XP и използва 11.6-инчов LED екран с резолюция 1366×768 точки. Налични са HDMI и VGA видео конектори за извеждане на образ с резолюция до 1080p върху по-големи екрани, като например HD телевизори.

В комплекта към HP Mini е включено и приложението ArcSoft SimHD, което дава възможност за скалиране в реално време на видео със стандартна резолюция към такова с подобрено качество и по-висока разделителна способност. SimHD разчита на паралелната изчислителна архитектура Nvidia CUDA.

В допълнение към HP Mini 311, още над 50 други ION-базирани продукта се очаква да бъдат налични до края на тази година.

Коментар